K1 i Boks

‘Brestovac je opasan, to sam najbolje osjetio na svom tijelu. Osim Cro Copa, s njim mi je bilo najteže sparirati‘

 GORAN MEHKEK Cropix
‘Vjerujem da planira što atraktivnije završiti meč i proći kroz protivnika pred svojom publikom‘

Najveća kickboksačka organizacija na svijetu, Glory ove subote vraća se u hrvatsku metropolu nakon 10 i pol godina. Riječ je o priredbi s rednim brojem 95, a predvodit će ju sraz teškaša Levija Rigtersa i Bahrama Rajabzadeha. Pobjednik te borbe dobit će priliku napasti žezlo kraljevske kategorije čiji je vladar Rico Verhoeven.

Originalno je ovu priredbu trebao predvoditi Antonio Plazibat protiv Rigtersa, no morao je otkazati meč zbog problema s laktom. Iako su mnogi fanovi ostali razočarani što najbolji hrvatski teškaš neće nastupiti na ovom događaju, koji je, ruku na srce, zbog njega i dogovoren u Areni Zagreb, ne treba zaboraviti da mnoštvo drugih boraca iz Lijepe naše također ulazi među konopce u subotu, 21. rujna. Ipak, jedan od njih posebno se ističe i vjerojatno će privući najviše publike.

Riječ je o Mladenu Brestovcu (40), legendarnom hrvatskom kickboksaču koji će u subotu odraditi, kako je on to sam najavio, "posljednji ples" među konopcima. "Scorpion Sting" prvotno se trebao boriti protiv Vladimira Toka, no on je otkazao meč te ga je zamijenio Karim Dian.

‘Tko god uđe u ring, imat će velikih problema s njim‘

Na kraju dana, ime protivnika nije toliko niti bitno, koliko sama činjenica da je ovo posljednji meč istinskog velikana ovog sporta. Ne bi postojao bolji način da se oprosti nego pobjeda, u koju gotovo nitko ne sumnja, kao i naš današnji sugovornik, dugogodišnji Brestovčev trening partner, Igor Mihaljević (45).

"Prijatelju moj, ja mislimo da je to preko 15 godina spariranja", kroz smijeh je odgovorio "Old Lion" kada smo ga u šali upitali koliko je rundi sparinga odradio s Brestovcem. Imao je samo riječi hvale za svog dugogodišnjeg prijatelja i sparing partnera:

"I dalje je jako opasan, koliko sam vidio na treninzima, smršavio je i fokusiran je na meč. Tko god mu uđe u ring, imat će velikih problema. Vjerujem da planira što atraktivnije završiti meč i proći kroz protivnika pred svojom publikom. Mislim da puno ljudi ne bi ušlo s njim u ring. Opasan je u svim segmentima borbe, vjeruj mi, to sam najbolje osjetio na svom tijelu", kazao je, a onda mu odao veliko priznanje:

"Osim Cro Copa, s njim mi je bilo najteže. Uvijek su to bili teški sparinzi, masivan je, ima znanje, uvijek se radilo čvrsto, ali pravo sportski."

image

Aleksandar Pupac, Igor Mihaljević i Mladen Brestovac

PRIVATNA ARHIVA

Mihaljević je rekao da nije lako prognozirati kako će završiti meč jer nije vidio kakav mu je protivnik, a i prisjetio se jednog ranijeg meča u kojem se dogodilo nešto totalno suprotno od onoga što je očekivao:

"Mislio sam da će njegov meč protiv Hesdyja Gergesa ići na bodove, a borba nije ni počela kako spada, sijevnuo je high kick i bio je kraj."

Brestovac nije ulazio u ring još od 2018. godine kada je objesio rukavice o klin, ali sada će ipak odraditi oproštajni meč pred domaćom publikom. Duga neaktivnost ne ide mu na ruku, no Mihaljević ne misli da će mu to napraviti preveliki problem.

"Sigurno da bi bilo bolje da je odradio pokoji meč, ali kada uđe u ring, bit će mu isti osjećaj kao da je na sparingu u dvorani. Borit će se pred domaćom publikom, možda će biti i malo treme, no ne bi trebalo biti problema. Ima previše iskustva da bi podlegao atmosferi."

‘Plazibat bi ‘prošao‘ kroz Rigtersa, baš mi je žao što je ozlijeđen‘

Jedan od pionira karlovačke borilačke scene prokomentirao je i glavnu borbu večeri između Rigtersa i Rajabzadeha. Izrazio je veliko žaljenje što Plazibat neće nastupiti, pogotovo jer misli da Rigters ne bi imao šanse.

"Baš mi je žao što ga nećemo gledati, da je potpuno zdrav, mislim da bi prošao kroz Rigtersa, nije ni blizu Plazibatu. Pogotovo je to šteta jer je sad zreo i stasao je i u prvaka, vjerujem da bi ‘skinuo‘ i Verhoevena. Što se tiče aktualne glavne borbe, mislim da će Rajabzadeh pobijediti, atraktivan je borac, dobro će se spremiti i on je moj ‘pick‘. Rigters je čvrst i tvrd, ali nekako više naginjem Rajabzadehu."

image

Antonio Plazibat i Mladen Brestovac

GORAN MEHKEK Cropix

Na kraju se osvrnuo na cijeli "fight card":

"Bit će to odlična priredba, ja mislim, da se netko ne uvrijedi, da je ovo ‘krema‘ hrvatskog kickboxinga, najbolje što imamo."

Ulaznica za priredbu još ima, a možete ih kupiti preko sustava Eventim.

Noć gladijatora vraća se u studenom

Mihaljević je i organizator borilačkih priredbi u Karlovcu pod nazivom "Noć gladijatora" te nam je otkrio da će se iduća priredba održati 30. studenog u Sportskoj dvorani Mladost.

Bili smo na priredbi u lipnju ove godine, a kako nam je bilo, pogledajte OVDJE.

Linker
21. rujan 2024 11:22