K1 i Boks

BORILAČKI TJEDAN: Soldić debitira u ONE-u, Tyson Fury brani titulu svjetskog prvaka, a vraća se i UFC

Tyson Fury vs. Derek Chisora - službeni poster

 Facebook (frank Warren)
Vrlo bogat raspored borilačkih evenata čeka nas tijekom vikenda koji slijedi

Posljednji mjesec u kalendarskoj godini već po običaju uvijek nudi jako zanimljive borilačke vikende, naročito u tjednima uoči Božića i Nove godine. Ovogodišnji prosinac (12. mjesec) započinje vikendom koji obiluje vrhunskih borilačkim zbivanjima. Ono što je dodatni bonus jest činjenica da su eventi jako dobro poslagani i gotovo da nema preklapanja u terminima.

UFC on ESPN 42: Thompson vs. Holland

Nakon vikenda pauze, UFC se vraća jako zanimljivim eventom. Kevin Holland i Stephen Thompson predvode ovaj event, a radi se o dvojici boraca koji preferiraju isključivo borbu u stojci i ovo bi mogao biti jako dobar meč. Bryan Barberena i Rafael dos Anjos trebali bi ponuditi jako uzbudljivu borbu u ‘‘co-main eventu‘‘, a borci poput Taija Tuivase (vs. Sergei Pavlovich), Matta Schnella (vs. Matheus Nicolau), Michaela Johnsona (vs. Marc Diakiese), Nike Pricea (vs. Phillip Rowe) garantiraju nam pregršt odličnih mečeva.

Gdje: Amway Center, Orlando, SAD

Kad: U noći sa subote (3.12.) na nedjelju (4.12.), točnije u nedjelju od 1:00h ujutro. ‘‘Main card‘‘ starta od 4:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

ONE on Prime Video 5: De Ridder vs. Malykhin (Soldić vs. Ramazanov)

Da, UFC-ov event izgleda odlično, ali interes regionalnih fanova bit će puno više usmjeren ka novoj ONE on Prime Video priredbi. Ponajbolji hrvatski MMA borac Roberto Soldić debitirat će za azijsku organizaciju, a protivnik će mu biti neporaženi Dagestanac Murad Ramazanov (11-0). Pobjednik borbe vjerojatno će izboriti napad na titulu u kategoriji do 84 kilograma, a čak tri borbe za pojas gledat ćemo u sklopu ovog eventa. Allycia Hellen Rodrigues branit će Muay Thai titulu u kategoriji do 52 kg protiv Janet Todd, dok će Kade Ruotolo braniti nedavno osvojeno titulu prvaka u grapplingu (laka kategorija). Protivnik će biti Matheus Gabriel. Reinier de Ridder i Anatoly Malykhin predvode event, a radi se o borbi za titulu u kategoriji do 102 kilograma.

Gdje: Mall of Asia Arena, Manilla, Filipini

Kad: U noći s petka (2.12.) na subotu. Preliminarni dio starta u subotu od 2:00h ujutro, dok ‘‘main card‘‘ počinje u 4:00h. Soldićev meč drugi je po redu na ‘‘main cardu‘‘ i u kavezu ga možemo očekivati negdje oko 4:30h ujutro.

Popis borbi: Pogledajte OVDJE

ONE 164: Pacio vs. Brooks

Azijska organizacija nastavlja s nedavno ustaljenom praksom održavanju dvaju evenata istog vikenda, a ništa drukčije neće biti niti ovaj put. ONE 164 event uslijedit će u subotu ujutro, a predvode ga Joshua Pacio i Jared Brooks obračunom za titulu u slamka kategoriji (MMA). Superlek Kiatmookao i Panpayak Jitmuangnon borit će se u finalu Muay Thai Grand Prixa u muha kategoriji. Brandon Vera i Amir Aliakbari trebali bi ponudit zanimljiv okršaj teškaša, a Jasur Mirzamukhamedov i Oumar Kane također će ‘‘utažiti žeđ‘‘ fanovima koji preferiraju dvoboje teškaša.

Gdje: Mall of Asia Arena, Manilla, Filipini

Kad: U subotu (3.12.) od 11:30h.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Tyson Fury vs. Derek Chisora 3

Boksački fanovi neće ostati zakinuti ovog vikenda. Tyson Fury kao jedan od najboljih boksača današnjice vraća se u ring nakon četvrtog mjeseca i pobjede protiv Dilliana Whytea. Dereka Chisora bit će Furyjev protivnik, a treći put u karijeri, Chisora će pokušati postati prvim boksačem koji je porazio Tysona Furyja, a pobjedom bi osvojio i WBC-ovu titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. Šanse su mu jako male, ali u teškoj kategoriji iznenađenja su itekako moguća. U sklopu istog eventa obračunat će se Daniel Dubois (18-1-0) i Kevin Lerena (28-1-0) za WBA (Regular) titulu svjetskog prvaka.

Gdje: Stadion Tottenham Hotspursa, London, Engleska

Kad: U subotu (3.12.). Priredba započinje u 17:00h, ‘‘main card‘‘ starta od 19:00h, dok bi se Fury i Chisora prema zasad dostupnim informacijama u ringu trebali naći oko 21:30h - 22:00h. Odličan termin mora se priznati.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Matchroom Boxing: Estrada vs. Gonzalez 3

Gore spomenuti boksački event koji predvode Fury i Chisora nije jedini boksački event koji će nam ponuditi meč za svjetsku titulu. Eddie Hearn i njegov Matchroom organiziraju priredbu koju predvode Juan Francisco Estrada (43-3-0) i Roman ‘‘Chocolatito‘‘ Gonzalez (51-3-0). Obojica su strašni boksači, a borit će se za WBC-ovu titulu svjetskog prvaka u super-perolakoj kategoriji (-59 kg). Ovo će im biti treći međusobni obračun, a svaki je dosad upisao po jednu pobjedu. Julio Cesar Martinez (18-2-0) na istom eventu branit će WBC-ovu titulu svjetskog prvaka u muha kategoriji (50,80 kg), a protivnik će mu biti Samuel Carmona (7-0-0).

Gdje: Glendale, Arizona, USA

Kad: U noći sa subote (3.12.) na nedjelju (4.12.). ‘‘Main card‘‘ počinje u nedjelju od 4:00h ujutro, a Estrada i ‘‘Chocolatito‘‘ u ring bi trebali oko 6:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Linker
10. svibanj 2024 22:18