K1 i Boks

Bivši trener Anthony Joshue predvidio meč Furyja i Usyka: ‘On će ga dokrajčiti, previše je dobar za njega!‘

 KEVIN QUIGLEY/DMG MEDIA/PROFIMEDIA Kevin Quigley/dmg Media/profimedia
Ako sve bude po planu, ta bi se borba trebala održati 23. prosinca

Vijest o Tysonu Furyju protiv Oleksandra Usyka već je natjerala cijeli boksački svijet da priča i daje širok raspon predviđanja. Dugo očekivani obračun između dva najbolja teškaša na svijetu trebao bi se održati u Saudijskoj Arabiji, iako datum još nije potvrđen.

Vjerojatno će se to dogoditi ubrzo nakon što se Tyson Fury bori protiv Francisa Ngannoua 28. listopada i pod uvjetom da kroz to prođe neozlijeđen, navodno će se dogoditi 23. prosinca, ako ne tada, onda će se boriti u novoj godini, najvjerojatnije prije Ramazana.

Bit će to borba u kojoj ćemo dobiti prvog ujedinjenog teškaškog prvaka još od Lennoxa Lewisa koji je to napravio krajem prošlog stoljeća i uparuje dva vješta tehničara koji dijele odličan IQ kretanja i ringa – iako je Fury daleko veći od Ukrajinca. Bivši trener Anthonyja Joshue, Robert Garcia, bio je u kutu za njegov neuspješni revanš s Usykom i vjeruje da će razlika u veličini biti ključna razlika kada obojica uđu u ring. Govoreći za ES News, objasnio je kako vidi odvijanje ove borbe.

“Nekoliko rundi, Usyk se dobro bori, stvara probleme Furyju, ali mislim da je Fury prevelik, prejak i pretežak. Iskoristit će svoje prednosti da ga izmori jer se i Usyk umara. Također, protiv Duboisa smo vidjeli da je ranjiv u tijelo. Fury će biti pretežak za njega, izmorit će ga i na kraju dokrajčiti."

Usyk je zadnji put ušao u ring upravo protiv Daniela Duboisa – podsjećamo, pobijedio je prekidom u devetoj rundi, ali taj trijumf je zasjenjen raspravom o niskom udarcu Britanca koji je ozlijedio prvaka.

Kao što je spomenuto, Fury ovog mjeseca završava svoj ciklus od devet mjeseci izvan ringa jer će za tri tjedna odmjeriti snage s Francisom Ngannouom u Rijadu, a ako sve prođe po njegovom planu, velo brzo ćemo, kao što smo i gore naveli, gledati kako napada eklatantno kvalitetnog ukrajinskog teškaša.

Linker
28. travanj 2024 23:06