K1 i Boks

Bivši svjetski prvak tvrdi: ‘Joshuu je meč protiv Ruiza uništio, strah ga je primanja udarca‘

Anthony Joshua vs. Andy Ruiz (1. lipnja 2019.)
 TIMOTHY A. CLARY/AFP
Timothy Bradley vjeruje da zna što je razlog posljednjih problema Anthonyja Joshue

Poraz Anthonyja Joshue od Oleksandra Usyka i dalje je tema. Čak se malo pojačala važnost iste nakon pobjede Tysona Furyja nad Deontayem Wilderom, odnosno nakon što se potvrdilo kako je Joshuino posrtanje onemogućilo meč na kojem se dugo radilo i koji su svi htjeli vidjeti.

Ukratko, Fury je odradio svoj posao, a to je nešto što njegov sunarodnjak nije uspio. Razloga može biti više, a jednog od njih iznio je bivši svjetski prvak poluvelter i velter kategorije, Timothy Bradley, u razgovoru za Fight Hype. On smatra kako je problem u mentalitetu i načinu na koji je Joshua poraz prihvatio.

"Fury i Joshua imaju drugačiji mentalitet. Joshua je u potpunosti dobro, izgleda kao da se u potpunosti pomirio s porazom. Da, treba biti velik u porazu, ali nekako mi je to sve prelako primio. Nije lako trenirati kad nosiš cijeli svijet na sebi, nije lako ostati fokusiran niti gladan. Uspjeh vam s vremenom oslabi um, a njemu se to dogodilo prije borbe s Ruizom. Onda ga je ona uništila", uvjeren je Bradley u svoje riječi.

Dodao je kako se u tome krije i razlog Joshuinog stidljivijeg pristupa meču, pristupa u kojem nije koristio ono što bi trebala biti njegova prednost.

"Taj meč je uništio njegovo samopouzdanje, od tada ga je strah biti pogođen. Ne želi ulaziti u razmjene jer ga je strah primanja udarca. Zato niti ne vidite da toliko napada ili ide na udarac", objasnio je.

Naravno da je to nešto što se može promijeniti, posebno jer je Joshua za jednog teškaša još podosta mlad. Ali, kako se po Bradleyevom mišljenju radi o problemu mentalne prirode, tako on smatra da Anthony svoje probleme prije svega mora riješiti sam sa sobom.

"Usyk je jedan od manjih teškaša, ali ima dobar udarac, no Joshua je veći od njega i treba se tako ponašati. Ovako se gotovo učinilo da je Usyk veći, sve zbog mentaliteta. Joshua to mora promijeniti, a jedini način je razgovor sa samim sobom. Samo tako to može popraviti. Mora sam sebe pitati gdje je onaj čovjek koji se borio protiv Klička. Gdje je on? Ako izvuče takvog boksača van, onda može pobijediti nekoga poput Usyka. Ovako sam dobio dojam da je dobro krenuo, ali kad mu se plan počeo izjalovljivati je usred meča prihvatio poraz. Kao da je sam sebi rekao da je već gubio te da to nije ništa strašno i kako posjeduje klauzulu o revanšu", još je jedno zanimljivo razmišljanje koje je iznio.

Joshua je spomenutu klauzulu odmah nakon završetka meča aktivirao i kako trenutno stvari stoje trebalo bi to revanša doći u veljači ili ožujku iduće godine.

Linker
17. travanj 2024 00:04