K1 i Boks

Bivši svjetski prvak ozbiljno razmatra mirovinu nakon što mu je sinoć vlastiti otac ‘bacio ručnik‘ u ring

Danny Garcia na ”podu”

 STEVE MARCUS/GETTY IMAGES
Bivši svjetski prvak koji je držao WBA i WBC pojaseve u dvije kategorije razmišlja o završetku karijere

Danny Garcia priznao je da ponovno razmatra svoju budućnost u boksu nakon što je doživio uvjerljiv poraz od Erislandyja Lare u T-Mobile Areni rano jutros po hrvatskome vremenu u meču za WBA pojas u srednjoj kategoriji.

Sudac Thomas Taylor prekinuo je borbu u devetoj rundi, nakon što je Garcijin otac i trener, Angel Garcia, bacio ručnik, čime je Lara ostvario pobjedu tehničkim nokautom i uspješno obranio svoju WBA titulu u srednjoj kategoriji.

Razočarani 36-godišnji Garcia (37-4, 21 KO) izjavio je kako je pokušao učiniti nešto veliko, ali nije uspio. "Moram sjesti i razmisliti o svemu,“ rekao je. "Znate, nisam imao dugu karijeru. Na vrhu sam igre već 12 godina.“

Garcia, koji dolazi iz Philadelphije, boksao je tek drugi put u četiri godine nakon poraza jednoglasnom odlukom sudaca protiv Errola Spencea Jr. u borbi za ujedinjenje WBC i IBF naslova u prosincu 2020. Od tada je ostvario pobjedu većinskom odlukom nad Joseom Benavidezom Jr. u srpnju 2022. godine.

Upitan slaže li se s odlukom svog oca da prekine borbu, Garcia je odgovorio: "Naravno. Na kraju dana, on će uvijek napraviti ono što je najbolje za mene. Ispričavam se svim svojim fanovima. Pokušao sam biti sjajan večeras.“

Boksač iz Philadelphije također je govorio o svojim borbama s mentalnim zdravljem te je rekao kako je pokušao izdržati u borbi protiv najstarijeg kubanskog prvaka, Lare.

"Prevladavao sam stvari izvan ringa, pa ako se borite s problemima mentalnog zdravlja, ostanite jaki. Pokušao sam se boriti kroz to večeras, ali jednostavno nije bila moja noć.“

"Dao sam sve od sebe. Nije funkcioniralo, nemam isprike.“

U međuvremenu, Garcijin otac i trener, Angel, izjavio je kako će podržati bilo koju odluku vezanu uz sinovu boksačku budućnost.

"Uvijek je velika čast biti ovdje i gledati Dannyja kako se bori. Možda je ovo bilo posljednji put, ne znam. Samo Bog to zna.

"Mislim da Danny mora odlučiti što želi, a što god da odluči, bit ću uz njega.“

Linker
15. rujan 2024 20:54