K1 i Boks

Bivši prvak otkrio s kim bi se Fury mogao boriti nakon Usyka: ‘Događale su se i čudnije stvari‘

Tyson Fury

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia
‘Mislim da je on teškaš koji je najviše napredovao, bolji je nego kad je bio prvak‘

Tyson Fury priprema se za vjerojatno najteži test do sada kada se suoči s Oleksandrom Usykom za apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji, ali bio on uspješan ili ne u toj borbi, "Kralj Cigana" mogao bi se suočiti s neočekivanim protivnikom u relativno bliskoj budućnost .

Fury je i prije šokirao fanove kada je ušao u ring s Francisom Ngannouom prošle godine, a sudjelovao je i u iznenađujućem trećem okršaju sa svojim dobrim prijateljem Derekom Chisorom, bez obzira na to što je njihova prethodna dva susreta dobio bez prevelikih problema.

U razgovoru za TNT Sports bivši prvak Carl Frampton je predvidio da bi se Fury uskoro mogao suočiti s još jednim svojim bliskim prijateljem Josephom Parkerom, koji je dobio pet borbi u nizu i sada se nalazi među najboljima u kategoriji.

"Vratio se na vrh (govorim o Josephu Parkeru). Lako je u prvih pet. Razgovaramo o Benu Davisonu i Anthonyju Joshui i njihovoj vezi, ali posao koji je Andy Lee radio s Josephom Parkerom bio je nevjerojatan. Mislim da je on teškaš koji je najviše napredovao i vjerojatno je bolji borac sada nego što je bio kad je bio svjetski prvak. Nije kao da proziva Furyja, ali je otvoren za borbu s njim – godinu prije toga bili su najbolji prijatelji i to se nikada nije dogodilo. Baš mi se sviđa ta ideja, a Fury je to radio sa svojim prijateljima – pogledajte što se dogodilo s Derekom Chisorom. I čudnije stvari su se događale", kazao je.

Parker je trenutno ugovorno obvezan za revanš protiv Zhileija Zhanga, a ako pobijedi u njihovom drugom obračunu, mogao bi se suočiti s pobjednikom meča Fury-Usyk zbog svoje pozicije obveznog WBO izazivača.

Linker
24. travanj 2024 02:19