K1 i Boks

Bivši Joshuin trener: ‘Prošao bi kraj Ngannoua kao nož kroz maslac, takve borbe treba zabraniti!‘

Anthony Joshua

 NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/pa Images/profimedia
Ustvrdio je da je potencijalni obračun Joshue i Ngannoua potpuno jednostran

Puno imena kotira ako pričamo u idućem protivniku Anthonyja Joshue. Naravno, kao prvi u redu najčešće se spominje naš Filip Hrgović, ali isplivala su i neka druga imena.

Nakon što je na "Danu obračuna" slavio protiv Otta Wallina, očekuje se da se bori s Hrgovićem ako IBF oduzme pojas pobjedniku meča Usyk-Fury idućeg mjeseca. Ipak, u kombinacijama su nanovo i Zhilei Zhang te Francis Ngannou, a oko potonjeg mišljenja su podijeljena.

Dok neki misle da je ovo pravi odabir za Britanca jer bi zaradio puno novaca, neki ismijavaju "Predatora", a jedan od tih je i bivši trener Joshue, Robert Garcia.

"Prošao bi kroz Ngannoua kao nož po maslacu, takve borbe treba zabraniti! Fury je omalovažavao boks tako što nije trenirao niti jedan dan za tu borbu i sve je izgledalo jako loše. Bilo je stvarno neugodno gledati taj meč. Sramota je da se dopuštaju ovakva uparivanja", kazao je u intervjuu za ES News.

Barem za sada, meč s Hrgovićem čini se vjerojatnijim, ali vrijeme će pokazati može li se dogoditi borba s Ngannouom. Bit ćemo pametniji čim prođe okršaj za ujedinjenje titula kraljevske kategorije 17. veljače, to sigurno.

Linker
29. travanj 2024 09:34