K1 i Boks

Bivši ‘Cro Copov‘ protivnik prozvao Tysona Furyja: ‘Dobro znaš tko je najbolja opcija‘

Cro Cop, Jarell Miller, Tyson Fury

 Screenshot (youtube, Glory | The Overlap)
Neporaženi američki boksač teške kategorije želi ukrstiti rukavice s ‘‘Gypsy Kingom‘‘

Oleksandr Usyk brzo se snašao nakon propalih pregovora s Tysonom Furyjem i ušao je u pregovore s Danielom Duboisom za svoj sljedeći nastup. Tyson Fury s druge strane nema obveznog izazivača za WBC-ov pojas koji drži u svom vlasništvu i dojam je da se pomalo muči s pronalaskom adekvatnog protivnika.

Novi meč protiv Deontayja Wildera trenutno nema smisla, a Zhilei Zhang bio je možda i najbliže nečem konkretnijem kad je u pitanju dogovor s Furyjem. Tu je ekspresno uskočio Joe Joyce koji je aktivirao klauzulu za instantni revanš protiv Zhanga i Fury je ostao bez meča protiv kineskog teškaša.

Priliku za uskočiti u meč protiv ‘‘Gypsy Kinga‘‘ sada bi rado iskoristio jedan neporaženi teškaš i nekadašnji rival Mirka ‘‘Cro Copa‘‘ Filipovića. Radi se o Jarrellu Milleru (26-0-1, 22 KO), 34-godišnjem američkom teškašu.

Miller je nekoć bio vrlo dobar kickboksač i dvaput se borio protiv našeg Mirka Filipovića. Oba meča Miller je izgubio, ali pokazao se kao vrlo tvrd orah i ‘‘Cro Cop‘‘ se morao namučiti da dođe do pobjede protiv ovog gorostasnog teškaša.

‘‘Big Baby‘‘ visok je 193 cm, ali njegova kilaža ono je što ga izdvaja od većine ostalih teškaša. Miller u svojim mečevima gotovo uvijek teži preko 150 kilograma. U trećem mjesecu ove godine Miller je nokautirao Lucasa Brownea u šestoj rundi, a na vagi je težio 151 kg. Tyson Fury rijetko se bori protiv boksača koji su teži od njega, a pogotovo protiv boksača koji su 30-ak kilograma teži od njega. No, Miller mu je uputio izazov.

‘‘Slušajte ljudi, ovo je za mog tipa ‘Gypsyja Kinga‘, odnosno Tysona Furyja. Čujem da tražiš protivnika i stoga nemojmo okolišati. Znaš ti dobro tko je najbolja i najveća opcija, a to je tvoj ‘Big Baby‘. Ništa osobno u ovom biznisu, samo neka tvoji ljudi nazovu moje, neka se dogovore oko novca i imamo meč. ‘Gypsy King‘ protiv ‘Big Babyja‘. Bila bi mi čast prebiti te.‘‘, poručio je Miller putem svojih društvenih mreža.

Jarrell Miller trebao je boksati za svjetsku titulu još 2019. godine. Amerikanac je tada bio u pregovorima s Anthonyjem Joshuom, ali doping testiranje spriječilo je Millera da nastupi u tom meču. ‘‘Big Baby‘‘ prvotno je bio pozitivan na kardarin, a radi se o modulatoru metabolizma koji pomaže u izgaranju masti te poboljšava metabolizam i kardiovaskularne performanse. Osim kardarina, Milleru je naknadno u krvi pronađen krvni doping (EPO), kao i hormon rasta (HGH), a komisija u New Yorku odbila mu je izdati licencu za meč protiv Joshue.

Miller je prošao bez neke teže suspenzije i u sedmom mjesecu 2020. godine trebao je boksati protiv Jerryja Forresta. Vjerovali ili ne, Miller je ponovno bio pozitivan na doping i meč se nije održao. Kardarin je ponovno pronađen u njegovoj krvi. ‘‘Big Baby‘‘ je time ostao bez meča sve do sredine 2022. godine, a vratio se pobjedom protiv Ariela Estebana Bracamontea. Nakon toga upisao je još dvije pobjede, a posljednja je ona protiv Lucasa Brownea u trećem mjesecu ove godine.

Ovaj poznati američki teškaš probleme s dopingom imao je i tijekom svoje kickboksačke karijere i pomalo je nevjerojatno da su mu ikakvi nastupi još uvijek dopušteni. Sada proziva Tysona Furyja, ali ‘‘Gypsy King‘‘ i njegov tim vjerojatno nisu spremni strahovati od otkazivanja meča zbog novog pada na doping, posebno ne protiv boksača koji ne pripada samom vrhu i nije naročito veliko ime u boksačkom svijetu.

Linker
20. travanj 2024 09:08