K1 i Boks

Anthony Joshua pronašao sljedećeg protivnika? Američki teškaš nameće se kao najizglednija opcija

Anthony Joshua

 Simon Dael/Shutterstock Editorial/Profimedia
Ponajbolji boksač svijeta vjerojatno će razoačarati fanove odabirom svog sljedećeg protivnika

Eddie Hearn početkom ove kalendarske godine otkrio je planove Anthonyja Joshue za 2023. godine. ‘‘AJ‘‘ bi trebao odraditi ukupno tri borbe. Prvi meč odradit će na proljeće, a tu borbu trebao bi odraditi protiv ipak nešto slabijeg protivnika koji će mu poslužiti kao zagrijavanje i podloga za povratak samopouzdanja.

Nakon toga, Joshua bi se trebao boriti tijekom ljetnih mjeseci, a Dillian Whyte boksač je s kojim se Joshua planira obračunati u tom periodu. Krajem godine, Joshua bi ponovno kročio u ring, a Deontay Wilder najveća je želja njega i njegovog tima. Naravno, radi se o planovima i teško je očekivati da će se sve i ostvariti.

Ono što mnoge najviše zanima u vezi njegove karijere jest pitanje sljedećeg protivnika, a čini se da smo sve bliže odgovoru. Pokažu li se nagađanja točnima, mnogi će vjerojatno ostati razočarani izborom protivnika.

Jermaine Franklin (21-1-0, 14 KO) iskočio je kao najizgledniji kandidat za sljedećeg protivnika Anthonyja Joshue. Radi se o 29-godišnjem američkom teškašu, a pod povećalo javnosti najviše je došao u 11. mjesecu protekle godine. Franklin je tada odradio najveći meč u dosadašnjoj karijeri, a Dillian Whyte našao se na suprotnoj strani ringa.

Pružio je Franklin dobar otpor, ali u konačnici je izgubio većinskom odlukom sudaca. Jedan sudac borbu je bodovao neriješenim ishodom (115-115), dok su ostala dva vidjeli Whytea kao boljeg (116-112 x2). Neke je Franklin pozitivno iznenadio, ali puno više je onih koje je Whyte zapravo razočarao blijedom izvedbom.

Jermaine Franklin na Boxrecovoj rang ljestvici zauzima 29. mjesto u poretku teškaša i daleko je od Joshuine razine. Treba uzeti u obzir da Joshua ipak traži lakšeg protivnika nakon dva uzastopna poraza od Oleksandra Usyka i dobro bi mu došla jedna uvjerljiva pobjeda.

Ne treba podcijeniti Jermainea Franklina i unaprijed ga otpisati, ali on će biti veliki autsajder u toj borbi. Što se same informacije i termina tiče, Daily Star prvi je objavio vijest o potencijalnoj borbi Franklina i Joshue. Eddie Hearn prije nekoliko dana izjavio je da 1. travnja (4. mjesec) možemo očekivati Joshuu u ringu i taj datum najizglednija je opcija.

Australac Demsey McKean (22-0, 14 KO) također se spominje kao mogući Joshuin protivnik, ali radi se o borcu osjetno manje reputacije od Franklina i američki teškaš ima najveće izglede obračunati se sa Joshuom. Poraz od Whytea kao da je donio dosta toga dobrog za Franklina, jer puno je onih koji smatraju da je u najmanju ruku zaslužio remi.

Možda protiv Joshue dobije novu priliku za iskorak u sami vrh teške kategorije, ali pričekajmo još službenu potvrdu.

Linker
29. travanj 2024 16:05