K1 i Boks

Andy Ruiz Jr. umanjuje Joshuinu pobjedu nad njim: ‘Nisam ni trenirao, pa trebao me je barem nokautirati!‘

 Anthony Joshua vs. Andy Ruiz Jr 

 Valery Sharifulin/TASS/Profimedia
Za sada nema nikakvih naznaka kada ćemo ga ponovno gledati u akciji, ali nadamo se da će biti jedan od aktera nekog velikog nadolazećeg teškaškog meča

U šestom je mjesecu 2019. godine Andy Ruiz Jr. je šokirao svijet i srušio do tada neporaženog Anthonyja Joshuu, a njihov revanš je uslijedio točno pola godine kasnije. Joshua je tada igrao na sigurno i sudačkom odlukom porazio Ruiza, a riskirati nije želio jer je imao samo jedan cilj – vratiti pojaseve u svoje vlasništvo.

Upravo je taj ‘‘ziheraški‘‘ pristup ono zbog čega Ruiz umanjuje Joshuinu pobjedu nad njim. Naime, Ruiz ne smatra tu pobjedu relevantnom jer ga Joshua nije nokautirao, a sada je izrazio i želju da konačno odrade i trilogiju:

‘‘Ja se želim boriti s Oleksandrom Usykom, Tysonom Furyjem, a želim se boriti i protiv Anthonyja Joshue. Mogli bismo konačno odraditi tu trilogiju. To je nešto zbog čega mi se plače jer u revanšu protiv Anthonyja Joshue nisam učinio ništa kako treba. Nisam trenirao, nisam činio ništa. Kako sam uopće trajao 12 rundi? Pa trebao me je lagano nokautirati‘‘, rekao je Ruiz za ‘‘Make a Move‘‘.

‘‘Bog mi je dao još jednu šansu, Isus Krist ponovno vjeruje u mene i ovo je vrijeme kada ću ponovno biti okrunjen kao teškaški prvak svijeta. Ovoga ću puta učiniti sve ispravno i ovoga ću puta zadržati pojaseve, obećavam vam svima!‘‘

Preko godinu dana Ruiza nismo gledali u ringu, a u trenutno posljednjem nastupu je svladao Luisa Ortiza jednoglasnom odlukom sudaca. Za sada nema nikakvih naznaka kada ćemo ga ponovno gledati u akciji, ali nadamo se da će biti jedan od aktera nekog velikog nadolazećeg teškaškog meča. Govorilo se o meču s Wilderom, ali on će se vjerojatno boriti s Joshuom.

Linker
20. travanj 2024 02:48