K1 i Boks

‘Ako Zhang pobijedi Parkera u petak, dočekat će ga cijela Kina. Očekuje nas pravi kaos‘

Zhilei Zhang

 LI YING/XINHUA NEWS/PROFIMEDIA Li Ying/xinhua News/profimedia
Poznati svjetski promotor najavljuje neviđeni doček u svijetu boksa

U sunaslovnoj borbi večeri u petak spektakla po imenu “Knockout Chaos” kojeg predvode Joshua i Ngannou nas očekuje vrlo zanimljiv meč između bivšeg svjetskog WBO prvaka Josepha Parkera (34-3, 23 KO) i Zhileija Zhanga (26-1-1, 21 KO).

Bob Arum, Zhangov promoter, inače jedna od najvećih i najstarijih faca u svijetu boksa, najavljuje velike planove s “Big Bangom” te jasno svojim analogijama približava zapadnom svijetu veličinu stranih istočnih tržišta. Tim oko Zhanga već ima velike planove za dalje, plan im je homogenizirati kinesku sportsku javnost te dati im do znanja da nikad nisu imali nekog teškaša koji je bio bliže svjetskom tronu od njega.

“Plan je da se bori u Macau, očekuje nas pravi kaos protiv nekog od top 10 boksača na rang ljestvicama. Ako ga pobijedi u petak, dočekat će ga cijela Kina”, rekao je Arum za Boxing Scene ovaj ponedjeljak. Kineski javni sportski kapital ima planove da Macao (op.a. jedna od svjetskih prijestolnica kocke) pretvori u meku svjetskog boksa po uzoru na saudijski Rijad.

Bivši protivnik Filipa Hrgovića je inače u top pet boksača na većini od četiri najvažnije boksačke federacije, a magazin The Ring ga nakon dva trijumfa nad Joyceom rangira na visoko i respektabilno 3. mjesto, dok je Parker odmah iza njega na 4. mjestu. Kinezu sat polako otkucava ako uzmemo u obzir činjenicu da ima 40 godina dok je Parker s 32 godine u relativno “najplodnijem” razdoblju jedne teškaške karijere.

Kladionice širom svijeta su kao favorita postavile Zhanga s koeficijentom 1.44 dok ako odlučite vjerovati Parkeru čeka vas koeficijent 3.00. Jedno je sigurno, čeka nas vrlo neizvjestan meč s velikim ulogom - mjesto obaveznog izazivača WBO-a.

Linker
14. travanj 2024 00:03