K1 i Boks

Agit Kabayel nakon trijumfa nad Frankom Sanchezom mirno poručio: ‘Prezirem trash talk, vidjet ćemo tko je sljedeći‘

Agit Kabayel i CR7

 AGIT KABAYEL Instagram
Njemački teškaš ostao je čvrsto ‘na zemlji‘ nakon svog sinoćnjeg trijumfa

Njemački teškaš Agit Kabayel ostvario je besprijekoran nastup protiv Kubanca Franka Sancheza prošle noći na podkarti borbe između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka u Rijadu, Saudijska Arabija.

Kabayel (25-0, 17 KOs) je brzo započeo borbu i na kraju zaustavio Sancheza (24-1, 17 KOs) u sedmoj rundi dobro postavljenim udarcem u trbuh, ostvarivši svoju drugu uzastopnu pobjedu nokautom u Bliskom istoku.

"Trenirali smo za ovaj rezultat," rekao je Kabayel za BoxingScene. "Vidjeli ste moj plan, pobijedili smo u borbi i sretan sam."

Tridesetjednogodišnjak iz Bochuma pobijedio je ruskog teškaša Arslanbeka Makhmudova na uvodnom dijelu priredbe bazirane između Anthonyja Joshue i Francisa Ngannoua prošlog prosinca, u borbi za koju su mnogi smatrali da je bio autsajder. Mnogi su isto mislili o njegovom susretu sa Sanchezom. Ovim pobjedama Kabayel je "zacementirao" svoje mjesto na Top 10 ljestvicama teškaškog boksa.

"Ne znam zašto," rekao je Kabayel odgovarajući na percepciju da je bio autsajder u svoje posljednje dvije borbe. "Ljudi me očito ne vole. U svakoj borbi sam autsajder. Ovo je drugi put da smo šokirali svijet. Tko je sljedeći? Spreman sam."

Kabayel je pretežno boksao u svojoj rodnoj Njemačkoj sve dok nije stvoren ambiciozni neslužbeni turnir teške kategorije u Rijadu.

"Kada njemačka televizija bude htjela organizirati veliku borbu, bit ću spreman boriti se u Njemačkoj," nastavio je Kabayel. "Vidjet ćemo, mrzim trash talk, znate. Dolazim samo zbog sporta. Vidjet ćemo tko je sljedeći, idemo. Ne znam s kime ću se sljedeće boriti."

Kabayel je ozbiljnije pohode na svjetske tronove boksa započeo pod palicom braće Dijaković koji su 2013. osnovali UFD Gym u Düsseldorfu.

Linker
22. lipanj 2024 11:47