Las Vegas Sun/L.E. Baskow / REUTERS
POVRATAK FILIPINCA

VIDEO: SENATOR SE 'VRATIO' POBJEDOM Manny Pacquiao osvojio je naslov koji je predao prije šest mjeseci!

Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 06. studeni 2016. 12:41

Nakon šestomjesečnog boravka u penziji koja to zapravo nije bila, Manny Pacquiao (59-6-2, 38 KO) osvojio je WBO naslov svjetskog prvaka u velter kategoriji, isti onaj koji je predao u travnju nakon što je svladao Timothyja Bradleyja.

U "povratničkom nastupu" Pacman je pobijedio Jessieja Vargasa (27-2, 10 KO) jednoglasnom odlukom sudaca (dvaput po 118-109 i 114-113) nakon 12 rundi borbe u Thomas & Mack Areni u Las Vegasu. Bio je to solidan, ali nipošto spektakularan meč u kojem je Pacquiao, inače friški senator na Filipinima, pokazao da je i u svojoj 38. godini života brži od većine mlađih suparnika.

U prve tri runde Filipinac je dominirao, čak i srušio protivnika, ali se ovaj do polovice meča vratio u život s nekoliko dobrih udaraca koji su prošli kroz Pacmanov gard. No, nakon sedme runde Pacquiao je 10 godina mlađeg kolegu pročitao do kraja i ostatak borbe sigurno držao pod svojom kontrolom, gnjaveći Vargasa brzim kretanjem i čestim promjenama kutova napada.

Usprkos uvjerljivoj pobjedi, sve je očitije da je Pacquiaov ubilački instinkt ipak na znatnoj nižoj razini od one iz kraja 2000-ih godina, kada je i zabilježio svoju zadnju pobjedom nokautom. Za Vargasa je to bilo dovoljno, ali za Terencea Crawforda, koji bi mogao biti njegov sljedeći suparnik negdje u proljeće, malo teže.

Valdez prvi put obranio naslov

U prethodnom meču večeri sjajni Meksikanac Oscar Valdez (21-0, 19 KO) prvi je puta obranio svoj WBO naslov u perolakoj kategoriji, pobijedivši Japanca Hirosighea Osawu (30-4-4, 19 KO) tehničkim nokautom u sedmoj rundi.

Valdez, čiji je spoj brzine, snage i eksplozivnost rijetko viđen, je dominirao mečom i proganjao Japanca tijekom svih sedam rundi, a sudački prekid bio je logičan kraj vrlo jednostranog ogleda. Nakon još jedne borbe u kojoj je potpuno slomio suprnika, vrijeme je da se Vladez namjeri na ozbiljniju konkurenciju u svojoj kategoriji, recimo pobjednika meča Frampton - Santa Cruz II. A

Linker
06. listopad 2024 21:12