screenshot
USUSRET SPEKTAKLU

VIDEO: PROTIVNIK STIPE MIOČIĆA SVE ŽEŠĆI U NAJAVAMA 'Da sam ja 22 minute ležao na Ngannouu, završio bih ga četiri ili pet puta'

“Ovo će biti drugačija priča”, izjavio je Daniel Cormier ispred novinara nakon što se u srijedu održao UFC-ov otvoreni trening za javnost uoči UFC-a 226 i velikog meča “Miočić vs. Cormier”.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. srpanj 2018. 19:21

DC vjeruje da on u ovaj dvoboj donosi nešto što Stipini protivnici u prošlosti nisu mogli donijeti. Osim toga, kritizirao je “Vatrogasca” jer nije dovršio posao protiv Francisa Ngannoua na UFC-u 220 u siječnju, prenosi Fight site.

“Stipe je dobar. Stipe udara jako. Ali smatram da sam se pripremio za sve što on može ponuditi. Gledajte, on je jako, jako kvalitetan prvak. To je činjenica. A volim i Francisa Ngannoua, vjerujem da je i on sjajn tip. Ali da sam proveo 22 minute na njemu, ja bih ga četiri ili pet puta završio ili bih izborio kraj tehničkim nokautom”, dodao je UFC prvak u poluteškoj kategoriji koji je na istom popisu borbi u siječnju svladao Volkana Oezdemira.

Cormier je dodao kako su tijekom analize i prireme za ovaj meč primjetili neke manjkavosti kod Miočića koje planira iskoristiti u za njega navjećem dvoboju karijere. Amerikanac je podsjetio kako se on spuštao u polutešku kategoriju samo zbog svog prijatelja i klupskog kolege Caina Velasqueza, a da je u tom trenutku bio 2. na svjetskim ljestvicama.

“Ovo je istinska super borba, zar ne? Uvijek pričate o istinskim super borbama, kada se bore dva prvaka jedan protiv drugoga. Ali to ne mora biti istina, super mečem se može nazvati samo kada se najbolji od najboljih bore međusobno. Ovaj momak je ostvario neke uspjehe koje nitko prije u teškoj kategoriji nije uspio. Ja sam obranio svoj pojas u poluteškoj kategoriji tri puta. I tu je i momenat toga da se vraćam u kategoriju iz koje sam i krenuo. Kao da se moja karijera vraća na početak i učinila je puni krug”, objašnjava Cormier kako on vidi značaj meča protiv Miočića i zaključuje:

“U trenutku kada sam ja bio u teškoj kategoriji, a kada je i Stipe bio tamo, ja sam bio rangiran kao broj dva u svijetu. On je bio tek nada. Tako da smo bili zajedno u toj diviziji dosta vremena. Niti jedan dio mene se ne boji Stipe Miočića. Kada govorimo o stilovima, on se bori na način koji ide uglavnom u moju prednost.”

Linker
22. rujan 2024 16:25