Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
TEŽAK ISPIT U POLJSKOJ

VIDEO: POTVRĐENA NOVA BORBA TALENTIRANOG HRVATA Soldić brani titulu protiv borca s kojim se zamalo potukao nakon osvajanja pojasa

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. veljača 2018. 23:24

Potvrđeno je. Roberto Soldić branit će svoju KSW titulu u velter kategoriji protiv Dricusa Du Plessisa. Borba će se održati 14. travnja na KSW 43 priredbi u Wroclawu, javlja Fight Site.

Pojas prestižne poljske promocije Soldić (13-2) je osvojio u prosincu na KSW 41 priredbi u Katowicama gdje je tadašnjeg prvaka Borysa Mankowskog zaustavio tehničkim nokautom nakon tri runde. Vitežanin je u taj meč uskočio kao zamjena upravo za Du Plessisa koji je zbog ozljede ligamenta desne ruke otkazao nastup dva tjedna prije održavanja priredbe.

Odmah nakon osvajanja pojasa, Soldić je zakuhao situaciju s nesuđenim izazivačem iz Južne Afrike. Soldić je preskočio kavez, došao do Du Plessisa koji je sjedio u publici te se s njim porječkao i zatim ga snažno gurnuo.

23- godišnji Soldić je kasnije poljskim medijima objasnio zašto se otvoreno konfrontirao s Du Plessisom.

“Vidio sam na Twitteru kako Dricus kaže da će me Borys nokautirati. Vidio sam ga odmah nakon pobjede i postao sam ljut. Pitao sam se što taj tip želi od mene i zašto me gleda kao da se želi boriti. Skočio sam dolje i gurnuo ga, on je gurnuo mene pa su nas razdvojili. Dan prije borbe me je također gledao kao da je gladan, a nisam mu ništa učinio. Nije mi jasno što taj tip želi od mene.”

Du Plessis (11-1) je došao u KSW kao velter prvak južnoafričke Extreme Fighting Championship organizacije i neporažen je u posljednjih sedam nastupa. 24- godišnji “Stilknocks” je do svih jedanaest pobjeda došao prekidom, od čega je osam puta slavio prisiljavanjem na predaju. S druge strane, Soldić je u 13 pobjeda čak 11 puta borbu završio nokautom.

Linker
23. rujan 2024 00:25