Screesnhot: YouTube
VJERUJU U STIPU

REGIONALNI BORCI ANALIZIRAJU MEČ MIOČIĆ VS. CORMIER Delija: 'Bit će veliki hrvatski praznik, Stipe će pobijediti Daniela Cormiera, Hrvatska Rusiju!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. srpanj 2018. 19:29

U tjednu velikog MMA meča, vjerojatno najvećeg u 2018. godini kada govorimo o UFC-u, Stipe Miočić će pokušati povećati svoj rekordan niz obrana pojasa prvaka u teškoj kategoriji protiv kolege šampiona Daniela Cormiera, prenosi Fight site.

Dvojac će se sučeliti u glavnoj borbi UFC-a 226 u meču koji će obilježiti povijest teške i poluteške divizije. S obzirom da je do samog ulaska u Octagon dvojice UFC velikana ostalo samo još 6 dana, odlučili smo zamoliti poznata hrvatska i regionalna imena da nam pomognu u analizi ovog mega meča.

Delija, kao i mnogi analitičari, vjeruju da je Miočić spreman primiti najjači Cormierov udarac, što se ne može reći za prvaka u poluteškoj kategoriji kada govorimo o njegovoj sposobnosti primanja Stipinih “bombi”.

Daniel Cormier je sigurno vrhunski borac. Pokušavat će vrlo vjerojatnu rušiti Miočića, ali ako to i uspije učiniti, očekujem da će se Stipe bez većih problema dići ponovno na noge, a meč će se nastaviti u stand-upu. U tom segmentu je Miočić u velikoj prednosti jer ima puno jači udarac od Cormiera, a siguran sam da može primiti njegov najjači pokušaj”, vjeruje Dubrovčanin koji posljednje dane ponovno provodi u Zagrebu gdje trenira u Cro Cop teamu.

“Hodajuća nevolja” opisuje koje su prema njegovoj procjeni najajče kvalitete UFC-ovog prvaka u teškoj kategoriji…

“Po meni Miočić ima mnogo preciznije udaračke tehnike od Cormiera i sjajno se diže iz partera, ako bude tamo srušen. Tako da ne vidim način da ga Cormier ozbiljnije ugrozi. Očekujem da će se na koncu meč odvijati u stojci, a siguran sam da će biti izuzetno atraktivno. Razlog je taj što su obojica vrlo srčani i bore se bez kalkulacija”, smatra Delija.

On će meč iz Las Vegasa pratiti uživo, a prije toga će gledati nogometnu utakmicu Hrvatska vs. Rusija na Svjetskom prvenstvu. Delija vjeruje u veliki sportski praznik Hrvata.

“Svakako ću meč pratiti i smatram da će to biti veliki hrvatski praznik. Miočić će pobijediti Cormiera, a Hrvatska Rusiju.”

Na koncu smo Antu zamolili za točnu prognozu: Kako će se meč na kraju rasplesti?

“Vjerujem u Stipinu pobjedu i to nokautom. Mislim da će zaustaviti Cormiera u 3. ili 4. rundi”, zaključuje.

Linker
22. rujan 2024 14:31