CROPIX
ZAUVIJEK LEGENDA

NITKO KAO MIRKO FILIPOVIĆ Veliki šef se poklonio Cro Copu zbog ovog poteza: 'Mirko je poludio, ali i dalje je ostao Mirko! Neka vam svima bude uzor!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. prosinac 2016. 18:15

Osnivač borilačke promocije Rizin te bivši predsjednik Pridea Nobuyuki Sakakibara biranim se riječima osvrnuo na veliku gestu Mirka Filipovića koji je u zadnji trenutak prihvatio borbu s aktualnim Rizinovim prvakom Muhammedom Lawalom.

U nezahvalnoj su se situacij našla oba borca nakon što je Wanderlei Silva otkazao borbu s Cro Copom četvrtfinalnoj borbi Rizinovog spektakla u Saitama Areni (29. prosinca).

"Mirko je poludio jer je Silva otkazao, ali i dalje je to Mirko! Iskreno sam mu zahvalan na hrabrosti, entuzijazmu i osjećaju odgovornosti jer je prihvatio Moa koji je borac potpuno drugačijeg stila. Kontroverza je još porasla otkako smo mu za novog protivnika dodijelili Moa koji je lani bio prvak. Neka vam Mirko bude uzor!", poručio je Sakakibara preko svog Twitter profila.

Muhammed Lawal, poznatiji pod nadimkom 'King Mo' 26-1-5, 13 KO) je Amerikanac nigerijskog podrijetla, bivši prvak u Strikeforceu i aktualni upravo Rizinov prvak u teškoj kategoriji do 100 kg. Naslov osvojio prošle godine protiv Čeha Prochazke.

Linker
29. rujan 2024 20:00