Screenshot
DRAKONSKE KAZNE

NAJPOZNATIJI MMA NUTRICIONIST IMA SAVRŠEN PLAN ZA RJEŠAVANJE PROBLEMA SA SKIDANJEM KILOGRAMA Svoju metodu sada je objavio svima

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. prosinac 2017. 22:38

Jednu vrlo zanimljivu metodu za rješavanje problema prevelikog skidanja kilograma MMA boraca iznio je Mike Dolce, najpoznatiji svjetski MMA nutricionist, ujedno i bivši borac, piše Fight Site.

Dolce smatra kako bi najbolja metoda bila ona sa striktnim kaznama za padove na vagi, odnosno smatra kako bi jedino tako promocije mogle natjerati borce da se u potpunosti posvete tome i da im sigurno zadovoljavanje potrebne težine bude prioritet, punu veći nego to da što više kilograma vrate idući dan do borbe.

Tako je na Instagramu objavio svoju metodu, koja ima zapravo tri različite kazne, za tri razine prekršitelja. Tako smatra da bi oni koji padnu vagu za 3 lbs (oko 1350 grama) trebali biti suspendirani 12 mjeseci, a oni koji padnu za manje od toga bi trebali biti suspendirani šest mjeseci. Osim toga, svaki mali pad, pa čak i za gram, Dolce bi kažnjavao oduzimanjem polovice ukupnog honorara koji bi borac trebao dobiti za borbu.

Takve metode možda uopće ne bi bilo loše isprobati i moguće je da bi, nakon par kazni njihovim kolegama, ostatak boraca počeo drugačije slagati svoje prioritete što se tiče kilograma. Ipak, mora se priznati da je vrlo zanimljivo ovakav savjet slušati od strane čovjeka koji je možda i glavni krivac za velika skidanje kilograma kakva se rade danas.

Dolce je zapravo prvi nutricionist koji je svojim borcima uveo metode kakvima se danas bave gotovo svi, uz posebnu prehranu, koju je brandirao pod imenom “Dolce Diet”. Najpoznatiji je po svom radu s Chaelom Sonnenom, Johnyem Hendricksom dok je bio na vrhuncu karijere te s Rondom Rousey, ali radio je gotovo sa svim najvećim MMA zvijezdama, barem onima koje su ga u to vrijeme bile sposobne platiti.

Kasnije je njegova nauka postala javno poznata te se Dolce sve manje počeo pojavljivati u kampovima MMA boraca i borkinja.

Linker
22. rujan 2024 14:19