Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
BORBA KARIJERE

HRVATSKI 'ROBOCOP' DVA DANA UOČI PRVE OBRANE KSW TITULE 'Imamo plan, ali taktiku ne želim otkriti, kao niti koliko još moram skinuti kila'

Roberto Soldić (13-2) će za samo dva dana u poljskom Wroclawu prvi put braniti svoj pojas KSW prvaka u velter kategoriji. “RoboCopa” čeka izuzetno neugodni 24-godišnji Južnoafrikanac Dricus Du Plessis koji u profesionalnoj karijeri ima impresivnih 11-1.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. travanj 2018. 15:19

“Pripreme su prošle jako dobro kao i obično. Svakodnevno sam jako dobro trenirao u UFD Gymu u Duesseldorfu, a povremeno smo odlazili na sparinge u Bert Kops Gym kod Gegarda Mousasija. I zato sam spreman odlično, kao u uvijek prije meča”, otkrio je nokauter iz Viteza u intervjuu za Fight Site koji za poraz ne zna još od 2016. godine te je dodao:

“Ovo je bitan meč, ali za mene je svaki meč bitan. Ovo je samo još jedna borba. Nakon ovog meča ću napraviti malu pauzu zbog odmora, a nakon toga ću se ponovno vratiti u trenažni ritam i idemo dalje s mečevima.”

Trenutačno je iza Soldića sedam pobjeda u nizu, a ujedno je vlasnik i pet pojasa europskih MMA organizacija. Koliko zna o Du Plessisu i kako se za njega specifično pripremao?

“Ne bih javno otkrivao taktiku koju ću koristiti i koju smo spremili za ovog protivnika. Ali uvijek imamo nekoliko planova. Ukoliko ne bude prolazilo ono što smo originalno zamislili, postoji i plan B.”

U petak je na rasporedu službena vaga na kojoj Soldić mora zadovoljiti gornju granicu velter kategorije koja iznosi 77 kilograma. Koliko je daleko od te točke dva dana prije nego što će zakoračiti na vagu?

“Dva dana prije službenog vaganja imam još dosta za skinuti. I to nije informacija za medije i ne bih otkrivao koliko je to točno. No, budite uvjereni da ću biti točan i da ću zadovoljiti vagu. Ja sam profesionalac i uvijek sam maksimalno profesionalan”, odgovara.

Zbog mnogih medijski obaveza Soldić je u Poljsku morao stići već početkom tjedna. Od kada je postao KSW-ov prvak poljski mediji ga obožavaju, a našem nokauteru to ne smeta previše. Dapače…

“Kada govorim o poljskim medijima i općenito podrške poljskih fanova, drago mi je da me ljudi cijene i poštuju i da su prepoznali . Ovdje nemam nikakvog posebnog pritiska radi toga. Sve ovo gledam kao određenu zabavu, no s druge strane svoje zadatke i borbu shvaćam maksimalno ozbiljno. Ponovno idem po pobjedu!”, zaključio je Soldić.

Linker
23. rujan 2024 02:23