Lee Smith / REUTERS
ZAR OPET...

HOĆEMO LI UOPĆE DOŽIVJETI FURY - KLIČKO II? Najiščekivaniji meč odgođen po drugi put, razlog je misteriozni medicinski problem Furyja

Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 24. rujan 2016. 11:39

Svjetski prvak u teškoj kategoriji Tyson Fury povukao se iz revanša s Vladimirom Kličkom koji se trebao održati 29. listopada ove godine u Manchester Areni. Furyjev promotor Mick Hennessy je kao razlog nove odgode meča naveo ocjenu liječnika da je Fury "medicinski nesposoban" da se bori, bez iznošenja više detalja.

Izjava koju je Hennessy poslao medijima glasi ovako:

- S najvećim žaljenjem objavljujemo da revanš za titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji između Vladimira Klička i Tysona Furyja neće biti održan. Tyson je ovog tjedna proglašen medicinski nesposobnim za borbu. Prema savjetima medicinskih specijalista njegovo je stanje suviše ozbiljno da bi mu se moglo dozvoliti da se bori u revanšu i zahtijeva tretman prije povratka u ring.

Tyson će se odmah podvrgnuti tretmanu kako bi se u potpunosti oporavio. Zajedno s Tysonom želimo izraziti najiskrenije isprike svima koji su uključeni u ovaj događaj i svim boksačkim fanovima koji su se radovali revanšu. Tyson je, razumljivo, jako potresen zbog ovog razvoja.

Dodatne izjave ćemo dati kad dođe vrijeme za to, a do tada molimo da poštujete privatnost Tysona i njegove obitelji kako bi imao prostora da se oporavi - stoji u izjavi.

Ovo je drugi put da je meč odgođen, nakon što se originalno trebao održati 9. srpnja poslije napornih pregovora između promotora oba boksača. I tada je Fury bio taj koji je otkazao priredbu, a kao razlog je navedeno uganuće gležnja. Kličkov kamp bio je uvjeren da je pravi uzrok prve odgode bila fizička nespremnost Furyja, pogotovo nakon njegovog poziranja s pozamašnom "škembicom" i glasina iz njegovog kampa da nema kondicije za više od pet rundi.

Ovaj put bi stvarni razlog mogao biti mnogo ozbiljnije prirode. Naime, pomalo misteriozni ton objave o "medicinskoj nespremnosti" insinuira da svjetski prvak ponovno pati od teških psihičkih problema, s kojima se s većim ili manjim uspjehom bori dugi niz godina. Ako je to zaista slučaj, kako u svojem tekstu navodi uvijek informirani Dan Rafael iz ESPN-a, lako bi se moglo dogoditi da revanša s Kličkom ne bude nikad, a ni opcija da Fury završi karijeru nije nezamisliva.

Iz Kličkovog kampa su nou odgodu komenitrali s velikim razočaranjem i inzistiranjem da im se otkrije priroda medicinskih problema zbog koji se Fury ne može boriti:

- Vladimir je spreman i želi se boriti i sada očekujemo nove korake. Fury nas drži kao taoce - stoji u izjavi Kličkova odvjetnika.

Linker
07. listopad 2024 15:41