Sigurno i potpuno bezbolno

ZABORAVITE TRAUME OD ZUBARA: Za novi osmijeh potreban je tek jedan dan

U Hrvatskoj je otvorena prva dnevna bolnica dentalne medicine. Svi potrebni zahvati obavljaju se u potpunoj anesteziji i dok pacijent spava, a na kraju se uzima i otisak. Za manje od 24 sata pacijent dobiva potpuno novi osmijeh, ističe mr. sc. Marko Krmpotić, dr. med. dent.
 Snimio: Siniša Uštulica

Što znači dnevna bolnica? Dnevna bolnica podrazumijeva kompletan proces od pregleda, dijagnostike, savjetovanja, zahvata i operacije u općoj anesteziji, ako je to potrebno, pa sve do oporavka. Pacijentima se tako osigurava ostanak u apartmanu s potpunom skrbi i kontrolom nakon operativnog zahvata.

"Kako se sve više pacijenata odlučuje za takve složene zahvate istodobne ugradnje implantata i protetike, bilo je nužno omogućiti im sve potrebne uvjete za liječenje i oporavak.

Pritom se u složenim i zahtjevnim zahvatima uz upotrebu opće anestezije ugrađuju implantati i izrađuju novi zubi u jednom danu, što je za pacijenta potpuno bezbolno i maksimalno komforno rješenje", istaknuo je mr. sc. Marko Krmpotić, dr. med. dent., specijalist oralne kirurgije.

Zbog toga je dio liječničkog tima i specijalist anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenja.

Mr. sc. Krmpotić, dr. med. dent, objašnjava kako se radi o vrlo kompleksnom obliku stomatološke terapije koja zahtijeva posebnu educiranost stručnjaka i adekvatnu tehnološku opremljenost ordinacije i laboratorija. Korištenje implantata otvorilo je nove mogućnosti u liječenju nedostatka zuba.

Implantologija je danas okosnica i temelj svake ozbiljnije stomatološke terapije.

POTPUNA ANESTEZIJA U STOMATOLOŠKOJ PRAKSI

Uvođenje potpune anestezije za zahvate dentalne medicine omogućuje otklanjanje bilo kakve boli i nelagode pri izvođenju zahvata. Iskustvo stručnog tima pokazalo je kako upravo bol predstavlja stres i nelagodu pri posjetu stomatologu. Primjena potpune anestezije tijekom terapije, posebno pri opsežnijim i dugotrajnijim zahvatima, pacijentima uvelike olakšava terapiju.

Snimio: Siniša Uštulica

'ALL IN ONE' UGRADNJA IMPLATATA

All In One ugradnja je implantata u potpunoj anesteziji.

"Koncept All in one inovativni je pristup u dentalnoj medicini i jedinstven u Hrvatskoj. Riječ je o zahvatu prilagođenom pacijentu gdje se u jednom aktu, u potpunoj anesteziji obave svi potrebni radovi. Istodobno se popravljaju, liječe ili vade zubi, modelira i nadograđuje kost, ugrađuju implantati i uzima otisak.

Ono što bi se standardnim protokolom radilo u nekoliko faza i više dolazaka stomatologu, sad se obavi u jednom posjetu dok je pacijent uspavan.

Ovakav pristup moguć je zahvaljujući dnevnoj bolnici u sklopu koje ovakve zahvate obavljamo rutinski, sigurno i potpuno bezbolno", istaknuo je mr. sc. Krmpotić.

"Oporavak je brz, a pacijent napušta polikliniku s privremenim radom nakon zahvata te nema potrebe za bolovanjem. All in one koncept najbolje dolazi do izražaja kod kompleksnih implanto-protetskih slučajeva, ali je primjenjiv i kod standardnih dentalnih zahvata ako pacijenti imaju strah od stomatologa ili samo žele maksimalni komfor. Desetogodišnje iskustvo sa zahvatima u potpunoj anesteziji, kao i naš tim specijalista jamac su za kvalitetu i sigurnost pacijenata te vam uz pomoć najsuvremenijih tehnologija u stomatologiji omogućuju da do potpuno novoga osmijeha dođete sigurno i brzo.


POTPUNA ANESTEZIJA

Zahvat se obavlja u potpunoj anesteziji i dok pacijent spava, tim liječnika obavlja vađenja zuba, liječenja, popravke, brušenje, ugradnju implantata, a na kraju se uzima i otisak. Za manje od 24 sata pacijent dobiva potpuno novi osmijeh i potpunu funkcijsku i estetsku sanaciju bez obzira na početno stanje pri dolasku. Takvim pristupom pacijentu se omogućava da bezbolno i udobno, a potpuno sigurno obavi radove za koje je inače potrebno 5-10 posjeta", naglasio je mr. sc. Marko Krmpotić, dr. med. dent.


UKLJUČENO I PO 15 STRUČNJAKA

U all in one konceptu u terapiju se prema potrebi uključuju specijalisti iz različitih područja, pa je tako ponekad i do 15 stručnjaka direktno uključeno u liječenje. Specijalizirani tim za kompleksne stomatološke terapije čine oralni kirurg, protetičar, polivalentni stomatolog, anesteziolog, dentalni tehničari, anesteziološki tehničar, medicinske sestre i pomoćno osoblje.

"Rješavamo one slučajeve koji zahtijevaju složene multidisciplinarne pristupe, a naglasak stavljamo na liječenje i rješavanje zdravstvenih problema pacijenata, pri čemu se vodi računa i o estetskoj komponenti. Svaka stomatološka terapija po definiciji je i estetski zahvat. Mene i moj tim raduje činjenica da svojim znanjem i kompetencijom pomažemo u rješavanju složenih i zahtjevnih slučajeva te vraćamo osmijeh na lice svojim pacijentima", naglasio je mr. sc. Marko Krmpotić, dr. med. dent.


BRZO I EFIKASNO

Standard za kvalitetnu stomatološku praksu je multidisciplinarni timski pristup u liječenju, gdje svaki specijalist rješava problem za koji je najstručniji, a pacijent u konačnici dobiva najkvalitetniju moguću terapiju.

"Možemo zaključiti da je danas lijepo i izazovno biti stomatolog i stajati na usluzi pacijentima jer zahvaljujući dostignućima struke i tehnologije možemo rutinski rješavati i najzahtjevnije slučajeve i podići kvalitetu života svojih pacijenata na višu razinu, a kao krajnji domet struke istaknuo bih zigomatične implantate za slučajeve ekstremne resorpcije kosti čeljusti. Uvođenjem dnevne bolnice svim klijentima omogućili smo potpuno zadovoljstvo i što kraće izbivanje od svakodnevnih obaveza, a cijeli tretman i postoperativni tijek brži su i efikasniji od standardne procedure", zaključio je mr. sc. Marko Krmpotić, dr. med. dent.

Snimio: Siniša Uštulica

O Poliklinici IMED

Poliklinika IMED vodeća je regionalna privatna poliklinika fokusirana na područje lica, čeljusti i usta pri čemu su svi segmenti pokriveni na specijalističkoj razini. Djelatnost poliklinike Imed objedinjuje maksilofacijalnu, rekonstrukcijsku i plastičnu kirurgiju, stomatologiju i zubotehnički laboratorij.
Poliklinika Imed nastala je 2009. godine, a njezini osnivači su mr. sc. Marko Krmpotić i dr. sc. Sandra Anić-Milošević.

____________

Promo

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 18:42