OPREMATE APARTMAN?

ZNATE LI ŠTO JE GOSTIMA NAJBITNIJE PRILIKOM REZERVACIJE VAŠEG SMJEŠTAJA? Evo kako urediti apartman koji će imati "ono nešto"

Jeste li se ikad zapitali što gosti očekuju od vas kao iznajmljivača i smještaja kojeg im nudite? Netko tko je spreman platiti 80 eura dnevno ili više kako bi boravio u vašem apartmanu zasigurno ima određena očekivanja, želje i potrebe. Donosimo vam informacije o tome što je gostima najbitnije prilikom rezervacije vašeg smještaja i boravka u njemu, a na što vi kao iznajmljivač svakako morate obratiti pažnju

Sigurno vam je poznata izreka “slika govori više od tisuću riječi”! Vizualni prikaz je najvažniji, a slike apartmana će biti privlačne jedino ako prilikom opremanja odaberete namještaj koji plijeni pozornost. Gosti se uglavnom odlučuju za apartmane koji ih osvoje na prvi pogled. Zato imajte na umu da jedino fotografijama lijepo uređenog apartmana možete pobuditi interes potencijalnih gostiju na internetu. Ono što ih privlači prvo su fotografije cjelokupnog smještaja, a zatim detalji. Stil uređenja i pomno birani detalji poput vaza, slika na zidu te zanimljivi i unikatni ukrasi često su presudni u konačnoj odluci. Pritom, bitno je da fotografije apartmana odgovaraju stvarnom izgledu. Također, imajte na umu da opremanje i uređenje apartmana za iznajmljivanje u turizmu zahtijeva ponešto drugačiji pristup nego kad je riječ o uređenju stambenog prostora za svakodnevni život. Ono što je važno gostu koji će u apartmanu boraviti tjedan ili dva, nije toliko važno ukućanima koji u nekom prostoru borave cijelo vrijeme, i obratno. U nastavku doznajte kako opremiti apartman na zadovoljstvo svih.

Dobra priprema zlata vrijedi

Prije nego što se upustite u uređenje apartmana najprije morate odrediti kojem ćete tipu gostiju nuditi svoj smještaj? Hoće li to biti mlađi gosti, obitelji s djecom ili gosti starije dobne skupine. Pritom, budite realni. Važno je barem približno odrediti ciljanu skupinu gostiju koju namjeravate privući. Na primjer, ako planirate privući goste s djecom imajte na umu da obitelji s djecom žele svoj zasluženi godišnji odmor provesti što opuštenije te se doista odmoriti, a to nije tako lako. Kada su djeca u pitanju, roditelji nikada nisu "na dopustu". Kako ne bi i na godišnjem morali brinuti o najmanjim sitnicama te nepotrebno gubili vrijeme htjet će apartman za ljetovanje koji će im olakšati sve što se olakšati može. Stavite se na trenutak u njihovu "kožu" i ponudite im ono što traže. Opremite apartman raznovrsnim TV kanalima i besplatnim internetom, na primjer. Svaki će roditelj cijeniti ako svojim mališanima može pružiti i mogućnost gledanja crtića na TV-u, dok će tinejdžeri biti sretni omiljenim serijama i filmovima. Nije naodmet pripremiti i nekoliko društvenih igara kojima će se zabaviti cijela obitelj, a usto će to biti lijepa gesta koju će svaki gost cijeniti. Dodatni plus će biti i ako dio dnevnog boravka zonirate u prostor primjeren djeci, što možete postići velikim tepihom i jastucima na kojima će se djeca moći bezbrižno igrati u vidokrugu roditelja. Osim toga, možete urediti jedan kutak apartmana u prostor za presvlačenje beba. Ovo je detalj koji će svaki roditelj jako cijeniti.

Pratite trendove

Trebate biti svjesni da u moru apartmana koji se nude na tržištu morate “prodati” gostu nešto zbog čega će odabrati baš vaš apartman. To, naravno, može biti povoljna cijena, atraktivna lokacija, povijesne znamenitosti, blizina plaže i slično, no kad je riječ o uređenju interijera apartmana, u prvi plan dolazi izgled. Apartman naprosto mora biti uredan i lijep, i u trendu. Može to biti kuhinja koja će izgledom (rustikalnim) i opremom ponuditi doživljaj o kojem mnogi gosti sanjaju. Trend kuhanja i spremanja ukusnih obroka za voljene u opuštenoj atmosferi dok smo na odmoru može biti dobra komparativna prednost. Razmislite! Nema puno apartmana sa zaista dobrim kuhinjama. Ili spavaća soba uređena kao u hotelu s pet zvjezdica.

Dajte apartmanu "ono nešto"

Danas se najviše traže apartmani koji imaju posebnost. Što znači da ćete ukrasima i detaljima posvetiti posebnu pažnju, jer upravo ćete uz pomoć te dvije stavke definirati stil, istaknuti se i izaći iz okvira "standardnih" smještajnih jedinica koje nemaju nikakvu specifičnost. Također, imajte na umu da su danas gosti informiraniji i zahtjevniji nego prije, a vi ako želite biti konkurentni morate pratiti trendove. Ako vaši susjedi imaju u ponudi besplatan Wi-Fi i flat internet, a vi ga još uvijek odbijate uvesti i ponuditi gostima, nećete biti konkurentni.

Prošla su vremena kada se smatralo kako je lijepo i moderno uređen apartman stvar luksuza. Uz dobre ideje i malo stila, danas bez puno muke možete kvalitetno i lijepo opremiti i urediti apartman koji će gostu pružiti osjećaj ugode i zadovoljstva. Ako se odlučite za obiteljski smještaj, vaša smještajna jedinica mora imati uređenu terasu, dvorište ili vrt.

Stol, stolice i roštilj moraju biti atraktivni i ugodni za boravak, jer upravo će vaša okućnica biti mjesto gdje će provoditi sunčane dane, ugodne večeri, roštiljati i provoditi najviše vremena.

Opremite apartman najboljim namještajem

Olakšajte sebi život, a gostima boravak odabirom kvalitetnog namještaja i opreme koja se lako čisti i održava. Svi mi želimo da nas drugi vide u najboljem svijetlu. Imajte na umu da većini gostiju nije svejedno u kakvom će vam stanju ostaviti apartman. Nezgode se dešavaju i zato odaberite onaj namještaj koji se lako čisti i održava. To ćete postići odabirom namještaja koji gosti sami mogu očistiti ako žele. Na primjer, tepisi od akrila ili polipropilena ne upijaju prljavštinu, a odlični su i za goste s alergijama. Birajte namještaj od iverala jer je otporniji od pravog drva, kvalitetne stolice, fotelje i sofe koje će potrajati godinama. Sigurno ste čuli za britansku izreku: "Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino." Umjesto da kupujete ono što je najjeftinije, kupite ono što mislite da je najbolje. Sretni vi, zadovoljni gosti.

Po detaljima se dobar apartman prepoznaje

Nemojte zaboraviti na važne detalje kao što su ogledalo, rasvjeta, dopadljive boje… Ogledalo omogućuje gostima da se urede za šetnju ili večernji izlazak, a također reflektira svjetlost te daje prostoru dodatnu dubinu i osjećaj prostranosti. I pametnim postavljanjem rasvjete možete vizualno povećati prostor. Umjesto lustera koji zagušuju prostor postavite stropnu rasvjetu. Koristite svjetlije boje i prirodne materijale. Drvo i kamen nikako nemojte izostaviti, makar u detaljima.

Praktično i funkcionalno je imperativ

Vodite brigu o proporcijama prostorije i namještaja. Što znači da će u velikom dnevnom boravku apartmana izvrsno pristajati raskošna kutna garnitura, ali ako imate mali apartman birajte manje, praktične komade koji ostavljaju dojam prostranosti i brige o potrebama gosta. Zgodan primjer je kauč na razvlačenje koji se može presložiti u fotelju ili pak stolić koji sadrži i police. Odličan je izbor i krevet sa spremištem, tabure s poklopcem, blagovaonski stol s ladicama i sl. Takav namještaj je danas dostupan, modernog dizajna i lako ga možete prilagođavati trenutnom broju gostiju.

I ne zaboravite, osim dobrog smještaja, gosti iznad svega cijene gostoljubivost i srdačnost!

Kupujte online 24/7 iz sigurnosti svoga doma u Lesnini XXXL.

Dostave vrše samo za kupnje preko web shop-a, ali zbog situacije s virusom COVID-19 uveli su beskontaktne dostave do ispred stana/kuće. Vozači nose maske i rukavice te nakon svake dostave dezinficiraju dostavna vozila!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. ožujak 2024 02:03