NE BACAJ!

Znate li zašto biste uvijek u svome automobilu trebali imati plutene čepove?

 /SHUTTERSTOCK

Osim svoje uobičajene funkcije, pluteni čepovi se mogu koristiti na razne druge načine. Osim toga, možete ih koristiti kao podmetače ispod nogu vašeg namještaja kako biste izbjegli ogrebotine na podu ili kako biste duže sačuvali svoje voće. Ali jeste li znali da ih možete koristiti u svom automobilu za rješavanje uobičajenog problema? Saznajte u nastavku zašto je preporučljivo držati čepove u automobil!

Zašto trebate držati čepove u automobilu?

Zahvaljujući upijajućim svojstvima pluta, čepove možete koristiti ne samo za uklanjanje neugodnih mirisa, već i kako biste namirisali svoj automobil. Slijedite upute kako biste saznali kako!

Prepolovite čep. Dodajte eterično ulje po izboru na oba kraja i stavite ih u prostor vašeg automobila, primjerice u držač za čaše. Tijekom vožnje širit će se ugodan miris! Za bolju učinkovitost zamijenite čepove svaka 2-3 dana. Ovaj trik je prirodan i ekološki za razliku od tradicionalnih osvježivača zraka koji sadrže otrovne kemijske komponente i izvore zdravstvenih problema.

image
/SHUTTERSTOCK

Još savjeta za dobar miris vašeg automobila:

Vraćanje svježine vašem automobilu nije lak zadatak, pogotovo ako su se zadržali mirisi ostataka hrane ili čak i kućnih ljubimaca. Što učiniti da se riješite ovih neugodnih mirisa?

Zrna kave:

Volite li miris kave? Vrlo je jednostavno, napunite čarapu zrncima kave ili mljevenom kavom. Zatim zavežite čarapu i stavite je u pepeljaru ili na različita skrovišta u automobilu.

Eterično ulje + kuglice vate:

Kako biste uklonili neugodne mirise, nakapajte nekoliko kapi eteričnog ulja po izboru na vatu. Zatim ih stavite u ventilacijske otvore automobila za bolju difuziju!

Eterično ulje + soda bikarbona:

Uz ovaj trik vaš će auto dobro mirisati! Napunite malu staklenku za konzerviranje do pola sodom bikarbonom i stavite je u držač za čaše u automobilu. Zatim ulijte 20 kapi eteričnog ulja. Pokrijte staklenku komadom prozračne tkanine.

Riža + eterično ulje:

U rižu možete dodati nekoliko kapi eteričnog ulja i smjesu staviti u otvorenu staklenku koju možete odložiti u držač za čaše. Kako biste po želji osvježili zrak u svom automobilu, protresite posudu. Nadamo se da će vam ovi savjeti pomoći da prirodno date lijepi miris vašem automobilu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. studeni 2023 09:52