Konačno!

Zaboravite skupljanje iglica ove godine uz ovaj fantastičan trik...

 RAMILF/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Postavljanje božićnog drvca dio je tradicije koja često rezultira neredom. No, ove godine ne morate brinuti o ispadanju iglica jer je stručnjakinja otkrila kako to spriječiti.

Prema riječima Emily Barron iz tvrtke Property Rescue, sve je u pripremi, jer jednom kada ste svoje drvce donijeli kući i izvukli ga iz auta, ne biste ga trebali unositi u zatvoreni prostor, rekla je za dailystar.co.uk.

Uklonite svu ambalažu sa svog drvca i zatim ga stavite u kantu hladne vode prije nego što ga stavite na hladno mjesto u svom vrtu, dvorištu, hodniku ili balkonu. To će pomoći granama vašeg stabla da se slegnu i hidrirati stablo kako bi se spriječilo ispadanje iglica.

Ostavite ga nekoliko sati vani, a zatim ga dobro protresite kako bi ispale sve odumrle iglice prije nego što ga unesete u kuću.

image
SINENKIY/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Što se tiče čišćenja borovih iglica, postoje trikovi koje možete koristiti.

S obzirom na to da iglice božićnog drvca mogu uništiti vaš usisivač, pokušajte sljedeće:

  • Pospite obilnu količinu sode bikarbone oko podnožja vašeg drvca, šireći se prema van kako biste si olakšali njihovo skupljanje s poda.
  • Koristite gumenu metlu ili valjak za dlačice da pokupite borove iglice, pomičući ih naprijed-natrag i s jedne na drugu stranu.
  • Uspite sodu bikarbonu. Ako je potrebno, prebrišite tepih ili pod vlažnom krpom kako biste uklonili višak praha.
  • Kako biste osigurali da vaše drvce izgleda svježe tijekom blagdana, štedljivo ga zalijevajte i držite ga dalje od grijalica i radijatora.
  • Konačno, pokušajte ne ukrašavati previše svoje drvce jer možete oštetiti grane i spriječiti stablo da dobije dovoljno zraka.

Kako bi vaše drvce bilo lijepo i sjajno između Božića i Nove godine ključno je nadolijevanje vode svaki drugi dan. Također pripazite da se baza ne osuši jer se može stvoriti brtva pa će vaše drvce teško apsorbirati vodu. Uz to, pripazite na vodu koju mu dajete. Ako kod kuće imate omekšivač vode, vaša voda je bogata natrijem, što je loša vijest za četinjače i može uzrokovati da na vašem drvu brže ispadnu iglice. Razmislite o korištenju drugog izvora vode ili flaširane vode - ali provjerite na naljepnici razinu natrija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 05:54