Ako ste poput mnogih drugih ljudi, vaše kuhalo za vodu je ključni dio vašeg doma. Njegova česta uporaba dovodi i do toga da se razni dijelovi aparata mogu se zaprljati. Kako biste poboljšali njegov izgled, održavali ga higijenskim i pomogli da bude dugotrajan morat ćete ga čistiti s vremena na vrijeme.
Iako postoje mnogi načini korištenja limuna za čišću kuhinju, jedna od najboljih opcija je korištenje jednostavnog trika s limunovom korom. Jednostavno narežite limun na četvrtine a zatim dodajte sok i koru u kuhalo. Zatim dodajte 1 ½ šalicu zdrobljenog leda, 1 šalicu hladne vode i 4 žlice krupne soli. Prije dodavanja leda, ne zaboravite prvo provjeriti je li kuhalo vruće kako biste spriječili oštećenja.
Nakon što ste dodali sastojke, smjesu dobro promiješajte. Pomičite smjesu u smjeru kazaljke na satu oko 15 do 20 sekundi, a zatim idite u smjeru suprotnom od kazaljke na satu isto toliko vremena. Za značajnije mrlje, ovu mješavinu ostavite preko noći. Ujutro biste trebali vidjeti da su sve naslage i mrlje nestale.
Kiselost limuna pomaže razgraditi mrlje i olabaviti ih. Kiselina dodaje naboj molekulama mrlje, koje zatim privlače molekule vode na njih tijekom čišćenja, značajno olabavljujući mrlju.
Limun je poznato sredstvo za čišćenje koje može poslužiti u mnoge svrhe u domu. Iako postoji nekoliko drugih alternativnih metoda za čišćenje, limun ima jasnu prednost: njegov ugodan miris. Limun dodaje nešto više kada se koristi kao sastojak za čišćenje u usporedbi s alternativama bez mirisa, kao što je soda bikarbona. Dok ocat može biti svestran alat za čišćenje i često se preporučuje za čišćenje aparata, limun puno bolje miriše i nema oštar miris kao ocat, što ovaj trik čini savršenim za uklanjanje mrlja. Limun temeljito čisti, a ujedno poboljšava i miris.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....