tko će pokušati?

Vjeruje se da ima magičan učinak: stavite 1 stvar u novčanik za koju kažu da privlači novac

 1ABILDER/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA/1ABILDER/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Lovor je biljka koja se stoljećima koristi u kuhinji, ali i u službi zdravlja kao prirodni lijek. U Feng shuiju i narodnom vjerovanju ima magično svojstvo – vjeruje se da može privući novac i ostvariti želje.

Prema starim vjerovanjima lovorov list je svojevrsni talisman ili amajlija, a vjerovalo se da ćete, ako ga nosite u novčaniku ili stavite ispod otirača na kućnom pragu, privući bogatstvo i novac.

Također postoji vjerovanje da se spaljivanjem lovorovog lista čisti energija u domu, kao i da se utvrđuje postoji li u domu pozitivna ili negativna energija.

image
PHOTOONGRAPHY/SHUTTERSTOCK

Još jedan stari ritual je ispisivanje želje na lovorov list. Vjerovalo se da se za mladog ili punog mjeseca na list lovora napiše želja, a zatim se taj list baci u vatru da izgori. Potrebno je vjerovati da se želja može ispuniti, piše Lovesensa.

Feng shui, drevna kineska tehnika uređenja doma i privlačenja pozitivne energije, može se primijeniti i na novčanik. Smatra se da ako u njemu nosite novčanice, rabljene kartice, zgužvani novac i nepotrebne stvari, privlačite lošu energiju i nepovoljnu financijsku situaciju.

image
MARKO MISCEVIC/CROPIX

S druge strane, postoje i predmeti koje je poželjno uvijek nositi u novčaniku, jer se vjeruje da šire pozitivnu energiju i privlače novac. Sigurno ste negdje vidjeli Feng shui figuru žabe koja sjedi na novčićima za koju se vjeruje da privlači novac ili je možda imate u svom domu. U domu se najčešće drži na ulazu ili na radnom stolu, a prema Feng shui pravilima ovaj magnet za obilje možete staviti u novčanik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 16:12