UJUTRO KAO NOVA

"Uvečer prije spavanje naspem 50 g ovog praha u školjku, poklopim ju i ostavim tako preko noći"

 /SHUTTERSTOCK
Ujutro samo pustite vodu i sve naslage se jednostavno isperu

Čišćenje toaletne školjke može biti neugodan posao, posebno ukoliko se na njoj nataložio kamenac. Nije lako ukloniti ni tvrdokorne mrlje, a često ne pomažu ni snažna kemijska sredstva koja, pritom, mogu izazvati i alergijsku reakciju ukoliko se ne vodi računa.

Međutim, postoji jedan jako jeftin i prirodan način za čišćenje toaletne školjke koji je potpuno bezopasan za okolinu. Najbolje od svega je što nije potrebno ni ribanje, već se samo pusitite vodu.

image
/SHUTTERSTOCK

Jedna mama iz Australije po imenu Loren podijelila je na društvenim mrežama svoj trik kako da se lako riješiti i najtvrdokornijih mrlja i kamenca iz toaletne školjke i to bez upotrebe kemijskih sredstava i mukotrpnog ribanja.

- Kao i većina ljudi, ne volim čistiti toaletnu školjku. Međutim, budući da imam djecu, moram voditi računa o higijeni kupaonice, a posebno školjke. Umjesto ribanja i skupih kemijskih sredstava, od kojih su mi ranije suzile oči prilikom čišćenja, pronašla sam jeftin i nevjerojatan način da bez problema očistim školjku – navela je ona.

image
/SHUTTERSTOCK

Kako je objasnila Loren, za čišćenje koristi limunsku kiselinu, koja će bez problema skinuti kamenac i najtvrdokornije mrlje.

- Uvečer prije spavanje jednostavno naspem 50 g limunske kiseline u školjku, vodeći računa da pokrijem kamenac i mrlje. Poklopim ju i ostavim tako preko noći. Ujutro samo pustite vodu i sve naslage se jednostavno isperu. Važno je samo voditi računa da dok limunska kiselina djeluje, nitko ne koristi školjku. Zato to i radim noću dok svi spavamo – poručila je ona.

Kako tvrdi, poslije ovog tretmana vaša će toaletna školjka zablistati kao da je tek kupljena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 07:57