Preuređenje vanjskih prostora

Uredite svoju terasu na ove zabavne načine

 

Već se naveliko družimo u dvorištima i vrtovima te uživamo u lijepom vremenu na balkonima svih oblika i veličina pa s posebnim guštom uređujemo, preuređujemo i dorađujemo izgled naših vanjskih prostora.

Pritom nas jako vesele simpatični projekti preuređenja kojima svoj prostor možemo obojiti u različite boje, ukrasiti uzorcima i zabavnim detaljima koji će jednako oduševiti naše klince, nas i naše goste.

Pogledajte stoga prijedloge u nastavku, njih čak 15, i odaberite one koji su savršeni za vaše najdraže mjesto na terasi ili balkonu!

Čak i ako niste spretni u vrtlarenju, još uvijek možete detalje poput biljaka dodati u svoj prostor, samo ne u živom obliku. Što kažete na zanimljive jastučiće s uzrokom lišća i kaktusa? Evo kako ih možete izraditi!

Kaos koji naši klinci znaju stvoriti oko svog bazenčića s igračkama na napuhavanje možete dovesti u red s jednostavnim stalkom koji možete ovako izraditi.

Mreža za ljuljanje i odmaranje može biti najljepši ukras u vašem dvorištu. Pogledajte ovdje kako je izraditi.

Obični bijeli suncobran može zasjati u novom ruhu pomoću malo boje, ljepila i resica. Ukrasite ga prateći upute na poveznici.

Klasične terakota tegle za cvijeće zamijenite ovim glamuroznim bakrenim verzijama. Kako? Jednostavno!

Uvijek nam dobro dođe malo osvježenja na vruće (pro)ljetne dane pa kako biste uvijek imali ohlađenu bočicu vode ili soka u blizini, poslužite se prijenosnim hladnjakom koji možete preurediti u odličan dekorativni detalj idealan za vaše vrtne zabave!

Vertikalni vrtovi sve su nam draži prizor na terasama i balkonima, pogotovo kada sadrže začinsko bilje ili pak mentu koja je sastojak brojnih odličnih ljetnih napitaka. Izradite svoj viseći vrt ovako.

Prostirka koju možete iskoristiti za stvaranje udobnog mjesta za izležavanje ne mora biti dosadna i bezlična! Ako imate printer i peglu, možete je pretvoriti u zabavan prekrivač na kojem ćete se s užitkom družiti!

Pomalo dosadne jednobojne stolice za balkon modernizirajte s malo boje i pretvorite u element koji će razvedriti vaš prostor. Sve što vam treba neonske su boje u spreju i zabava može početi!

Klasične betonske blokove možete pretvoriti u odlične tegle za cvijeće i sukulente, a s malo boje postat će veseli dodatak svakom vrtu i dvorištu.

Niti jedno dvorište nije potpuno bez ljuljačke koja će razveseliti i male i velike. Imate li drvo koje bi bilo savršeno za postavljanje ovog razigranog detalja, pogledajte što morate učiniti dalje.

Mali stol za piknik na otvorenom možete preurediti sa samo nekoliko poteza kistom, pogotovo ako odaberete neku jarku i lijepu boju koja će privlačiti pozornost. Saznajte kako na poveznici.

Ovaj sasvim poseban vertikalni vrt oblikovan je kao slovo K, a pogledajte kako je nastao ovdje.

Zvonca za vjetar mogu biti sasvim šarmantna i lijepa, a primjerak sa slike možete izraditi na ovaj način.

Žičani koš za smeće možete pretvoriti u odličan stolić, a obojite li ga u prave ljetne boje imat ćete izvrstan komad za svoju terasu!

Izvor: Brit+Co

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. travanj 2024 06:34