ETERIČNA ULJA

Uradi sam mirisni sprej za posteljinu: Neka vaš dom miriši na polje lavande!

 One Good Thing by Jillee
Riječ je o mirisnim vodicama kojima se može pošpricati rublje i posteljina, a koje u dućanima stoje pravo malo bogatstvo

Eterična ulja neiscrpan su izvor predivnih mirisa i sastavni su dio ekološki prihvatljivih sredstava za njegu tijela, kao i našeg doma. Ako nešto zaista volimo u svome domu, to su mirisne i čiste plahte u koje je pravi užitak zavući se nakon napornog radnog dana.

image
DIEGO_CERVO/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Osim ispravnog načina pranja, korištenja omekšivača bez suvišnih kemikalija i peglanja posteljine, postoji još jedan način kako dodati onu posebnu notu svježine u svoj krevet. Riječ je o mirisnim vodicama kojima se može pošpricati rublje i posteljina, a koje u dućanima stoje pravo malo bogatstvo. Pogotovo ako uzmete u obzir da takve mirisne vodice možete izraditi i sami! Evo kako...

image
One Good Thing by Jillee

Potreban materijal

  • 40-50 kapi eteričnog ulja lavande
  • 1/4 šalice votke bez okusa (može vam poslužiti i izopropilni alkohol)
  • otprilike 3,5 šalice destilirane vode
  • mala bočica s raspršivačem
  • staklena boca za čuvanje od 1 litre s čepom
image
One Good Thing by Jillee

Postupak

Pomiješajte votku (ona pomaže da se ulje pomiješa s vodom) i eterično ulje lavande u staklenoj boci.

image
One Good Thing by Jillee

Dodajte destiliranu vodu sve do vrha boce.

image
One Good Thing by Jillee

Protresite bocu kako bi se ulje ravnomjerno raspršilo. Napunite manju bočicu s raspršivačem ovom mješavinom i lagano je protresite prije svake uporabe.

Ovom tekućinom možete pošpricati sve, od zavjesa, jastuka pa do ručnika. Odlična stvar je što njezin miris neće biti prejak, neovisno o tome koliko ste mjesta u svojem domu njime pošpricali.

Ovu tekućinu možete iskoristiti i kod pranja posteljine, i to tako da je dodate u fazi ispiranja. Posteljina će vam imati blagi miris lavande koja će vam olakšati spavanje.

Vodu s lavandom možete upotrijebiti i pri glačanju. Pošpricajte odjeću koju peglate ovom mješavinom i odjeća će vam fino mirisati.

Lavanda tjera muhe i druge insekte pa iskoristite tu njezinu kvalitetu i pošpricajte prostor oko prozora.

Izvor: One Good Thing by Jillee

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. ožujak 2024 17:16