Dosjetljivo

Trikovi za organizaciju kuhinjskih ormarića hit su na TikToku, tri su nas doista oduševila

 Elgrad
Praktičnost je jedan od razloga zašto volimo da nam je sve složeno i lako dostupno, no krajnji cilj je da što manje vremena u danu trošimo na boravak u kuhinji

U svakom domu, ma koliko god kvadrata imao, uvijek nedostaje mjesta za odlaganje. Ovo najbolje znaju vlasnici manjih stanova koji s vremenom postanu majstori skladištenja stvari jer koriste bezbroj tehnika i alata da bi pospremili sve svoje osobne potrepštine. To umijeće posebno dolazi do izražaja u kuhinji gdje se znamo poprilično namučiti s rasporedom posuđa, uređaja i namirnica, pogotovo ako je manjih kvadratura ili izazovnog tlocrta.

Najbolje rješenje je ostava, no ne trebamo je imati da bismo kvadrate kojima raspolažemo iskoristili do maksimuma. Potrebno je samo pametno iskoristiti kuhinjske elemente i njihovu prostranost, a rješenja za to ima napretek. Čak i društvene mreže obiluju genijalnim solucijama pa su neke od najzanimljivijih postale trend na TikToku.

No, otkud najednom potreba za ovim rješenjima?

Prema istraživanju, prosječna odrasla osoba dnevno provede oko 60 minuta u kuhinji, odnosno 400 sati godišnje. U tih sat vremena je uključeno kuhanje, grickanje snackova, pa i sami prolazak kroz kuhinju. A iako nam se možda čini puno, ova minutaža baš i nije pretjerano impresivna jer su generacije prije nas provodile 45 minuta dulje vremena u ovoj prostoriji.

Da se, stoga, vratimo na pitanje od ranije – otkud potreba za tim rješenjima? Glavni odgovor leži upravo u vremenu. Praktičnost je, dakako, jedan od razloga zašto volimo da nam je sve složeno i lako dostupno, no krajnji cilj je da što manje vremena u danu trošimo na boravak u kuhinji, a više za osobne užitke. Aktivnosti u kuhinji također mogu biti izvor užitka, no moderan čovjek želi da mu je sve nadohvat ruke i da se sve odvija brzo te da, shodno tome, ima vremena za dokolicu, obitelj i društveni život.

U manjoj mjeri razlog može biti i opsesivno-kompulzivni poremećaj od kojeg boluje oko tri posto populacije, a kompulzija može biti pretjerano čišćenje i slaganje stvari. U novom Netflixovom dokumentarcu ‘Beckham‘, bivši nogometaš David Beckham (47), otkrio je da boluje od opsesivno-kompulzivnog poremećaja te da kasne noćne sate provodi čisteći svoj obiteljski dom.

- Mrzim kad se probudim, a u kuhinji me dočekaju nepospremljene šalice, tanjuri i zdjele – kaže Beckham, na što ga snimateljska ekipa pita kako to da njegova kuhinja uvijek izgleda besprijekorno, a on odgovara – jer je dobro čistim i sve ima svoje mjesto te potom kroz osmijeh dodaje kako nije siguran cijeni li to njegova supruga dovoljno.

image

Netflix ‘BECKHAM‘ Documentary Series

Netflix

Upravo njegova izjava ‘sve ima svoje mjesto‘ može biti mantra za nastavak ovog teksta u kojem donosimo odlična trendy rješenja za odlaganje i maksimalno iskorištavanje prostora u kuhinjskim elementima, a ne trebate tražiti dalje jer su sva dostupna u Elgradu.

Kuhinjske košare

Prvo rješenje na našoj listi je izvlačna kuhinjska košara ili kolona, sustav s kojim više ne morate izvoditi vratolomije kako biste dosegnuli potrebne stvari.

Naročito iz kutnog elementa koji je u većini kuhinja najlošije iskorišten element. Upravo tu u pomoć uskače izvlačni okovi za kutne elemente. Pomoću izvlačnog sustava samo ju izvučete iz kuta i na nju posložite što god vam padne na pamet, od začina do bijele tehnike. Rezultat? Kutni element više nije poluprazan, a prostor je iskorišten do zadnjeg centimetra.

image
Elgrad

Zašto je još dobro imati izvlačne košare u kuhinji?

  1. Preglednost sadržaja unutar elemenata je puno bolja
  2. Sve stvari su lako dostupne i ne morate se zavlačiti u element
  3. U Elgradu možete odabrati model košara po vlastitoj želji: Žičane omogućuju kruženje zraka te su zbog toga pogodne i za tekstil; košara s punim dnom osigurava stabilnost predmeta u košari pa je idealna za, primjerice, boce; kombinacija žičane košare s punim dnom za one koji žele više opcija.
  4. Dolaze u raznim dimenzijama – široke, uske, visoke, niske i za sve vrste elemenata.
image
Elgrad

Važno je napomenuti i da su izvlačne košare i kolone iz Elgrada posebne po tome što se jednostavno montiraju i imaju jedinstven dizajn koji odlično pristaje svim stilovima uređenja, a modele pronađite na njihovoj službenoj web stranici.

Izvlačna kolona

Zamislite da na jednom mjestu imate posložene sve limenke omiljenog osvježavajućeg pića koje u cijelosti vidite kad otvorite kuhinjski ormarić. Osjećaj je fantastičan, zar ne? Baš to omogućuje izvlačna kolona namijenjena ne samo za limenke, već i pohranjivanje te organizaciju bilo kojih namirnica.

image
Elgrad

Sustav djeluje kao skrivena ostava jer je pričvršćena za prednja kuhinjska vrata i iz tog je razloga sve češće ‘must‘ rješenje kuhinja po mjeri. Odlična je opcija i za osobe koje ne vole buku jer dolaze sa soft mehanizmom za lagano i potpuno tiho zatvaranje. U Elgradu su izvlačne kolone dostupne u različitim bojama, dimenzijama i košarama za pohranu, a cijelu ponudu potražite na službenoj web stranici.

Izvlačna kanta za otpad

U modernim kuhinjama vrijedi jedno zlatno pravilo – manje je više i zbog toga se svi ‘viškovi‘ pospremaju na manje vidljiva mjesta, ali se i tako maksimalno iskorištavaju kuhinjski elementi. Toj svrsi služi i izvlačna kanta za otpad za selektiranje otpada u manjim kuhinjama. Idealna je za element ispod sudopera, jednostavno se montira, a mnogima će se svidjeti i što sadrži poklopac zbog čega se ne šire neugodni mirisi.

image
Elgrad

U Elgradu pronađite još odličnih rješenja kako da kuhinjski elementi budu još učinkovitiji.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Elgradom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 20:38