čini čuda

Trikovi koje vrijedi znati: Neizostavni pomagač kada je u pitanju zalijevanje biljaka

Unsplash
 Kaufmann Mercantile
Mala vodena kockica neće samo rashladiti vaše omiljeno piće, nego je i velika pomoć u kućanstvu...

Led stavljate samo u piće? I mi smo dok nismo naišli na genijalne trikove pri kojima ta mala hladna vodena kockica čini čuda.

Obična kockica leda može vam pomoći u kućanstvu, i to pri čišćenju, brizi o biljkama, ali i, vjerovali ili ne, podgrijavanju jela. Saznajte kako!

image
Shutterstock

1. UKLONITE ŽVAKAĆU GUMU S ODJEĆE

Što kada ljepljiva žvakaća guma završi na vašem omiljenom odjevnom komadu, stolnjaku ili tepihu? U pomoć ovdje uskače - led. Stavite jednu ili dvije kockice leda na žvakaću gumu i držite ih tako dok se žvakaća ne stvrdne, što bi trebalo potrajati nekoliko minuta. Nakon toga tupim nožem možete lako odvojiti žvakaću od tkanine.

2. PODGRIJTE RIŽU U MIKROVALNOJ

Koliko god se činilo smiješnim, isprobali smo i zaista djeluje. Podgrijavate li rižu u mikrovalnoj pećnici, kako biste izbjegli da se potpuno osuši na vrh hrpice riže postavite kockicu leda. Riža će nakon zagrijavanja biti kao tek skuhana - kockica leda idealna je mjera za količinu potrebne dodatne vode.

image
Shutterstock

3. UKLONITE TRAGOVE NAMJEŠTAJA NA TEPIHU

Zasigurno ste prilikom čišćenja i pomicanja namještaja poput kauča i teških sofa primijetili udubine na tepihu, nastale od nogica namještaja. Kako biste tepih na tom mjestu doveli u prvotno stanje, ostavite na udubini kockicu leda da se otopi. Nakon toga iščetkajte vlakna tepiha na tom mjestu i više nećete moći niti primijetiti da prije nekoliko trenutaka nešto nije izgledalo kako treba.

image
Unsplash
Louis Hansel

4. ZALIJTE TEŠKO DOSTUPNE BILJKE

Ponekad je doista teško dosegnuti i ispravno zaliti visoko postavljene ili gusto postavljene teglice s biljkama. Kao odlična alternativa klasičnom zalijevanju ovdje se pokazuje dodavanje nekoliko kockica leda u teglu. Kako se postupno tope, zemlju će navlažiti pomalo, bez opasnosti od prenaglog i pretjeranog zalijevanja.

image
Unsplash
Linh Le

5. PODARITE SJAJ VAZAMA I UKRASNIM BOCAMA

Vaze i boce uska grla teško je pravilno očistiti. Ulijete li u njih vodu, sol, malo limunova soka i nekoliko kockica leda te dobro promućkate, protresete i isperete vodom - prirodnom i ekološkom metodom temeljito ćete očistiti unutrašnjost boce ili vaze.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 07:03