POTENCIJALNI PROBLEM

Svi želimo da nam je pri ruci, ali ovu stvar nikad ne biste smjeli držati u kupaonici

Ilustracija

 /SHUTTERSTOCK

Gotovo svaka prostorija u domu ima neku vrstu skladišnog prostora, što olakšava pohranjivanje raznih predmeta, a istodobno ostavlja dojam urednosti. Ipak, često neke predmete ostavljamo "na otvorenom", da nam budu nadohvat ruke, što je uobičajena praksa u, primjerice, kupaonicama. Međutim, stručnjaci ističu da držanje pogrešnih stvari na pogrešnom mjestu može stvoriti probleme kojih često niste svjesni.

Tako House Digest piše da se toaletni papir ne bi smio držati pored WC školjke, a upravo to svi rade... Zašto? Toaletni papir pohranjen "na otvorenom" postaje osjetljiv na razvoj plijesni zbog izlaganja vlazi. Osim toga, mogu ga ugroziti bakterije izbačene iz WC školjke prilikom njezina ispiranja vodom iz vodokotlića, i to bez obzira je li poklopac spušten ili ne.

Najbolji scenarij za njegovo pohranjivanje bila bi neka druga prostorija, no budući da je riječ o predmetu za kojim često posežemo, rješenje može biti zatvoren ormarić ili eventualno posuda koja bi spriječila neželjeno nakupljanje vlage i klica.

Isto tako, u kupaonicama su i ručnici često "na otvorenom", a rijeđe blazinice i štapići za uši, no ni to nije poželjno. Razlog je gotovo isti: pri svakom ispiranju WC školjke štetne se klice raspršuju po prostoriji te se lijepe na mekane ručnike koje potom koristimo za brisanje ruku i lica! U svakom slučaju nekorištene ručnike treba pohranjivati u zatvorene ormariće ili, još bolje, u drugu prostoriju, a one koji vise uz umivaonik treba često mijenjati kako bi se spriječile eventualne bolesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 10:47