OMILJENO MJESTO ZA KUPCE

Sve prednosti života u potkrovlju

Izbor mjesta stanovanja bez sumnje je jedna od najvažnijih odluka u našem životu. Danas smo za vas izdvojili sve prednosti života u potkrovlju...

Potkrovlja su zanimljiva za život, kako svojim dizajnom, tako i načinima kako ih možete urediti te učiniti praktičnima za življenje. Ako i sami možda razmišljate o selidbi ili kupnji stana u potkrovlju, ovo je pravi članak za vas.

1. Prostor s karakterom

Prva i jedna od najvećih prednosti života u potkrovlju jest njegov karakter. Naime, pokrovlje se uz malo truda i maštovitosti može urediti da bude savršeno mjesto za život. Jednostavno uređenje, kosine, prozori i svjetlost značajke su koje uvijek osvajaju kad je u pitanju stanovanje u potkrovlju.

2. Privatnost

Privatnost je bez sumnje jedna od glavnih prednosti života u potkrovlju. Možete slobodno zaboraviti na udaranje bučnih susjeda iznad, vi s time nećete imati problema. Samo oni koji žive u potkrovlju znaju o čemu govorimo - mir i tišina nešto su što ovim stanarima nikad ne nedostaje.

3. Odlična prilika za kreativna rješenja

S obzirom na to da se u potkrovlju susrećemo s određenim ograničenostima i vrlo niskim stropom u dijelovima interijera, logično je da ćemo morati razmisliti o pomalo drugačijim rješenjima uređenja. Ipak, to nam s druge strane daje slobodu za kreativnim izražavanjem i pokazivanjem mašte gdje se možda za nju ne bismo isprva odlučili.

4. Dostupnost prirodne svjetlosti

Sumnjamo da na svijetu postoji osoba koja ne voli krovne prozore i pogled koji se pruža kroz njih! Naime, oni svakoj prostoriji ovi prozori pružaju dovoljno dnevne svjetlosti, a interijer čine vizualno većim i atraktivnijim. Svjetlo je zaslužno za stvaranje ugodnosti i estetskog zadovoljstva, a ujedno i pozitivno utječe na naše fizičko i mentalno zdravlje. Brojna istraživanja dosad su pokazala da dnevna izloženost prirodnoj svjetlosti pridonosi boljem zdravlju i raspoloženju, a navodno smanjuje i razinu stresa u našem svakodnevnom životu.

5. Pristupačna cijena potkrovlja

Unatoč svim ovim prednostima, potkrovlje zbog nekih drugih nedostataka nije uvijek omiljeno mjesto pri kupnji. Zato je dobra stvar da ćete na tržištu stanove u potkrovlju često pronaći po relativno nižim cijenama nego one na prvom ili drugom katu stambene zgrade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 14:04