Načina ima

Što smo naučili o uređenju malih kuhinja u 2021. godini: Iskoristit možete ovo

Instagram@_bcrafty

Ako nemate dovoljno slobodnog mjesta u kuhinjskim ormarićima, posuđe i uređaje možete izložiti ili sakriti na više načina

U malim stanovima važno je iskoristiti apsolutno svaki centimetar slobodnog prostora. Pa zato kada je u pitanju organizacija kuhinje, isplati se razmišljati pomalo strateški. Bez obzira živite li u malom stanu ili samo želite iskoristiti neke od učinkovitih ideja organizacije, u ovom vam članku donosimo nekoliko kreativnih ideja na koje smo naišli, a vrijedi ih razmotriti prilikom uređenja.

1. Iskoristite prostor iznad kuhinjskih ormarića i/ili ostalih elemenata.

Ako vam nedostaje prostora za pohranu stvari, spremite sve što ne koristite baš svakodnevno poput kuhinjskih uređaja, dodatnih papirnatih ručnika, priručnika s receptima i slično, iznad kuhinjskih ormarića te ostalih elemenata.

2. Stvorite dodatnu kuhinjsku površinu koristeći dasku za rezanje.

Evo još jedne sjajne ideje za stvaranje dodatnog prostora u kuhinji. Ovaj put riječ je o dobivanju dodatne kuhinjske radne površine, a ona je sljedeća. Iskoristite dasku za rezanje za još jednu stvar, stavite ju na dio sudopera i tako ćete dobiti dodatno mjesto za spremanje i rezanje hrane. Upravo se tim genijalnim i sasvim jednostavnim trikom poslužio vlasnik ovog malog stana.

3. Pospremite hranu na mjesta gdje inače ne biste.

Uvijek je dobro iskoristiti svako slobodno mjesto u kuhinji, naročito ako se radi o spremanju i skladištenju hrane. Pa tako, ako trebate osloboditi kuhinjske ormariće, neke od namirnica možete staviti u hladnjak iako možda ne bi trebale biti tamo. Na taj ćete način osloboditi mjesto na policama i u ormarima za neke druge, možda važnije stvari, a namirnicama u hladnjaku neće biti ništa.

4. Izložite svoje posuđe na otvorene police ili neke druge elemente.

Ako nemate dovoljno slobodnog mjesta u kuhinjskim ormarićima, posuđe možete izložiti i na otvorene police ili neke druge otvorene elemente u prostoru. Ne samo da će isto stvoriti dodatno mjesto za skladištenje, posuđe može biti i divna dekoracija u kuhinji.

5. Iskoristite i dno svojih kuhinjskih ormarića.

Ovaj nam je mali stan s pametnim rješenjima pomogao da shvatimo da čak i dno naših ormara nudi mnogo neiskorištenog prostora! Dodajte magnetske trake kako biste napravili plutajući element za skadištenje začina ili dodajte kuke za držanje šalica, rukavica, pribora za jelo ili tanjurića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 22:37