SAVJETI ZA UREĐENJE

Savjeti kako uključiti crne zidove u uređenje dječje sobe

 Instagram/design_kidsroom
Crna boja na zidovima u dječjoj sobi... Zašto ne?

Iako ju mnogi roditelji izbjegavaju kada je riječ o uređivanju dječje sobe, crna boja na zidovima nije uvijek loš izbor. Naime, ova boja odavno je prisutna u dječjem ambijentu i s obzirom na to postaje sve popularnija kod svjetskih dizajnera. Crna kao boja posjeduje veoma jak i izražen karakter koji je jednako popularan u skandinavskim, modernim, minimalističkim, ali i rustikalnim stilovima uređenja. Kako bismo vas možda inspirirali na eventualno (pre)uređenje ili renovaciju prostora vašeg mališana, za vas smo izdvojili ideje kako urediti dječje sobe s crnim zidovima te dekorativnim elementima koji izgledaju, sve samo ne dosadno.

1. Ako ste dovoljno hrabri, obojite sve zidove u crnu boju. Kako se soba vašeg mališana ne bi doimala premračnom i hladnom, neka crni zidovi budu jedina tamna stavka u prostoru. Ostali komadi namještaja neka budu svjetlijih nijansi poput plave, ružičaste, žute ili bijele. Važno je da prostor odiše svježinom i razigranošću.

2. U slučaju da smatrate da su cjelokupni crni zidovi ipak malo previše za dječji prostor, zašto ne biste obojili samo jedan od njih? Tako crna neće prevladavati u prostoru, a ipak će se itekako istaknuti te 'transformirati' čitavu prostoriju. Kreiranje djelomično okrečenog crnog zida može stvoriti vrlo lijep kontrast koji je pun pogodak u svakoj sobi, a naročito u prostoriji namijenjenoj vašem mališanu ili mališanima.

3. U dječjim sobama također savršeno izgledaju crni akcentni zidovi. S obzirom na nijansu, podjednako su dobri i za djevojčice i za dječake, a ista je stvar i kada govorimo o stilovima uređenja. Ovi zidovi mogu biti potpuno crni, sa nekoliko uzoraka ili zanimljivim naljepnicama koje se bez problema uklapaju u zamišljenu temu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. ožujak 2024 18:45