Za bojenje bez muke

Savjet za bojenje koji spašava od kapanja boje i nereda, a super je jednostavan

 Unsplash
Znate onaj trenutak kada otvorite novu limenku boje i vrijeme je da ju prelijete u drugu posudu?

Jeste li ikada vidjeli trik koji je toliko genijalan, a opet tako jednostavan da pomalo čak postanete frustrirani zbog toga? Pronašli smo savršen primjer takve situacije. Korisnik @goodlyearth na TikToku otkrio je trik vezan za limenke boje koji izrazito puno pomaže da svaki projekt bojenja teče glatko i to doslovno.

Znate onaj trenutak kada otvorite novu limenku boje i vrijeme je da ju prelijete u drugu posudu i kad na kraju tog sitnog posla imate pola sata čišćenja jer su se kapljice boje raspršile na sve strane? Razlog tome je što većina ljudi kod prelijevanja boje iz limenke u posudu dopušta da boja izravno ide preko ruba limenke. To je ono što može uzrokovati popriličan nered - osobito na duge staze ako se boja ne obriše vrlo brzo. Nažalost, također smo svi vidjeli limenke boje s nesretnom količinom nakupina duž ruba, koje mogu dospjeti u svježu boju kada se izlije. Ovo je nešto što nitko ne želi.

image
@goodlyearth

Kako bi spriječio nakupljanje boje @goodlyearth predlaže korištenje trake za prekrivanje ruba limenke. Zatim možete koristiti traku kao neku vrstu lijevka za izlijevanje boje iz limenke. Nakon toga jednostavno uklonite traku kako biste otkrili blistav čisti rub. Ne može biti lakše. Najbolji dio je što ovaj trik zahtijeva samo traku koju vjerojatno imate pri ruci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 05:17