ZBOGOM TRAGOVIMA

Ružna udubljenja na tepihu popravite neočekivanim predmetom iz novčanika

 QUINNTHEISLANDER/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Ako već neko vrijeme niste radili razmještaj namještaja po domu, nemojte se iznenaditi ako primijetite udubljenja na tepihu kada ga napokon pomaknete. Teški predmeti, a osobito noge teškog i masivnog namještaja, s vremenom mogu promijeniti oblik tepiha. Čak i mala, udubljenja mogu biti ružna, no to ne znači da morate mijenjati podnu oblogu.

Ako namještaj nije bio pozicioniran na istom mjestu cijelo desetljeće ili više, ova udubljenja obično nisu trajna i mogu se ukloniti uz odgovarajuće znanje i iskustvo. Sve što trebate je malo vlage i jedan predmet iz novčanika.

image
AGROBACTER/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Prvo ostavite nekoliko komadića leda na zahvaćenom području, vlakna tepiha polako će upiti vodu i ponovno se podići. Samo pazite da višak upijete spužvom ili ručnikom. Zatim uzmite novčić i protrljajte područje pokretima naprijed-natrag kako biste pomogli vlaknima da se vrate u prvobitni položaj.

Ako ne želite ostavljati kockice leda na podu, probajte s glačalom na paru. Ukoliko je riječ o manjem udubljenju, glačalo držite na udaljenosti od 10-ak centimetara kako biste stvorili vlagu, a zatim novčićem protrljajte mjesto na tepihu. Ukoliko je udubljenje veće, na njega prvo stavite ručnik te ga pritisnite glačalom. Pazite, naravno, da ne spalite tepih.

U buduće budite oprezni kad postavljate namještaj na tepih; koristite male podmetače i jastučiće ili svakih nekoliko tjedana pomaknite namještaj za centimetar, dva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 20:46