Priprema: operite i osušite staklenke u koje ćete ulijevati parafin, a naša preporuka je da staklenke budu što manje te da podsjećaju na staklenke za domaći džem. U starom loncu koji ste mislili već odavno baciti “skuhajte” stare svijeće ili parafin koji možete kupiti u jednom od hoby-art dućana. Parafin zagrijavajte do 80-90 stupnjeva i kada se pretvori u vruću sirupastu masu, lonac odmah maknite sa štednjaka.
Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!
1 Izlijte smjesu u teglice
Vruću tekuću smjesu iz lonca izlijte u teglice. Poslužite se s lijevkom, a teglice napunite do pola i pustite ih 5-10 minuta da se malo ohlade.
2 Ubacite fitilj u teglice
U mlake teglice ubacite fitilj s limenim dnom i izravnajte ga, kako bi kada se smjesa ohladi, fitilj ostao na sredini i ravan.
3 Dodajte mirisne arome
Za mirisni efekt koristite specijalne mirisne arome , a za poseban božićni efekt koristite aromu jabuke i cimeta. S kapima ne pretjerujte, za jednu teglicu dovoljno je samo 4-5 kapi koje nakapajte štrcaljkom.
4 Osmislite poklopac
Pričekajte 20 minuta da se svijeća u staklenki stvrdne, a u međuvremenu bacite se na osmišljavanje poklopca. Evo jednog safeplay prijedloga: uzmite tvrdi papir, izrežite ga cik-cak škarama u obliku kruga te ga potom postavite na staklenku i zavežite elastičnom vrpcom.
5 Na papir stavite čipku
Za poseban svečani efekt na papir stavite čipku koju potom zavežite satenskom vrpcom, a za personalizirani touch na kartončiću napišite neku slatku poruku za osobu kojoj je svijeća namijenjena.
6 Finalna slika
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....