PRODUŽITE JOJ VIJEK

Riješite se hrđe u perilici posuđa uz ovaj prirodni pripravak od samo 2 eura

 /SHUTTERSTOCK

Svjesni ste važnosti pravilnog čišćenja vaše perilice posuđa. U ovom uređaju mogu se nakupiti prljavština i bakterije, što dovodi do neželjenih mirisa. Još jedna potencijalno opasna prijetnja njezinoj dugovječnosti se javlja kada se u unutrašnjosti stvori hrđa, koja može skratiti vijek trajanja začepljenjem nekih komponenti jedinice.

Ako redovito čistite unutrašnjost perilice posuđa, možete spriječiti stvaranje hrđe. Jedan od najlakših načina za čišćenje vaše perilice posuđa za uklanjanje hrđe je korištenje limunske kiseline. Možete koristiti limunsku kiselinu za čišćenje mnogih predmeta u vašem domu, uključujući kuhinju i kupaonicu. Limunska kiselina sigurna je za upotrebu na plastici ili metalu, koji su uobičajeni materijali u perilici posuđa.

Da biste primijenili ovu metodu čišćenja, prvo morate pronaći malo limunske kiseline. Većina trgovina mješovitom robom ili drogerija će ju imati. Za korištenje stavite 3 do 4 žličice proizvoda u spremnik za deterdžent i zatvorite odjeljak. Zatim jednostavno pustite uređaj kroz normalan ciklus pranja. Posuđe možete imati unutar stroja kada izvodite ovaj korak osim ako nema srebrne ili zlatne ukrase ili izbočeni uzorak utisnut na materijalu. Ponavljajte ovaj postupak dok ne uklonite svu hrđu iz unutrašnjosti stroja. Pokrenite jedan posljednji ciklus s normalnim deterdžentom za perilicu posuđa u dozatoru.

Ako imate unutrašnjost perilice posuđa od nehrđajućeg čelika, razmislite o korištenju tekućine limunske kiseline umjesto kristala. Postoji mala vjerojatnost da bi kristali mogli oštetiti čelik. Dodajte oko četiri žličice tekućine u spremnik deterdženta i pokrenite ciklus. Ponovite postupak po potrebi prije pokretanja posljednjeg ciklusa s normalnim deterdžentom za perilicu posuđa.

Perilice posuđa imaju zaštitni unutarnji premaz dizajniran za zaštitu od minerala u tvrdoj vodi. Međutim, ovaj premaz se s vremenom istroši, pa ako imate tvrdu vodu, moguće je stvaranje hrđe. Mrlje od hrđe mogu se pojaviti na bilo kojem čeliku unutar uređaja, uključujući grijaće elemente, unutarnje ploče, srebrninu, noževe ili police za suđe. Jedan od najboljih načina za izbjegavanje ovog problema je lagano otvoriti vrata perilice posuđa nakon pokretanja ciklusa i dopustiti vlažnom zraku unutar perilice da cirkulira u kuhinju. Ako vaša perilica posuđa ima problema s pokretanjem ciklusa sušenja, ostavljajući poprilično vlage unutra, odmah nakon završetka ciklusa ručno osušite pribor za jelo i metalno posuđe.

Nikada nemojte koristiti sol u perilici posuđa. Miješanje soli, vode i čelika ubrzat će stvaranje hrđe. Isperite sav višak soli s posuđa prije nego što ga stavite u uređaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 11:45