Nema goreg

Riješite se bakterija koje uzrokuju neugodne mirise zbog kojih se crvenite na ovaj način

 Familiy handyman
Nemojete samo prekrivati neugodne mirise, stanite im na kraj u potpunosti

S toplim vremenom dolaze razni problemi vezani za znojenje. Obično je najneugodnija posljedica viših temperatura neugodan miris tenisica ili cipela. Ovo je sasvim normalno jer tkanine vrlo lako upijaju sve mirise, a pogotovo one intenzivnije poput mrskog mirisa znoja. Međutim, ovo vas ne bi trebalo previše uznemiravati ako se budete pridržavali sljedećih nekoliko savjeta koji jednostavno i brzo uklanjanju sve mirise iz vaše obuće.

image
Familiy handyman

Maramice za sušilicu rublja

Jedan od najjednostavniji načina da se riješite neugodnih mirisa obuće i da one zapravo čak i lijepo zamirišu su maramice za sušilicu rublja. Navečer ubacite po jednu maramicu u svaku tenisicu ili cipelu i ostavite preko noći. U trenutku kada se odlučite ponovo koristiti tu obuću samo izvadite maramice i uvjerite se sami u rezultat.

image
One good thing

Soda bikarbona

Upotrijebite filtar za kavu, malo sode bikarbone i gumicu da biste napravili ultimativni eliminator mirisa. Dovoljno je dodati nekoliko žlica sode bikarbone u filtra za kavu i dodati par kapi esencijalnih ulja(nije obavezno). Zatvorite filtar i stavite gumicu, a potom tu vrećicu sode bikarbone postavite u svaku cipelu preko noći da upije vlagu i miris.

image
One good thing

Pamuk i mirisna ulja

Nakapajte nekoliko kapi esencijalnih ulja na komad vate, stavite u cipele i ostavite preko noći. Predlažemo da koristite ulje limuna ili neki drugi citrusni miris.

image
One good thing

Kora citrusa

Preko noći stavite malo kore nekog citrusa u cipele, može biti limun, naranča ili grejp, svejedno je i ostavite preko noći.

image
One good thing

Zamrzivač

Ako vam ni jedan od prijašnjih savjeta ne pomogne u mjeri u kojoj ste željeli donosimo vam posljednji trik koji uvijek uspijeva. Stavite obuću u plastičnu vrećicu sa zatvaračem i odložite ju u zamrzivač. Niske temperature će ubiti bakterije koje uzrokuju neugodne mirise i vaš problem će biti riješen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 07:46