Sviđa nam se kako naši plinske ploče na štednjaku brzo zagrijavaju i ravnomjerno raspršuju toplinu, ali njihovo čišćenje može biti malo teže od jednostavnog brisanja krpom preko ravnog, električnog štednjaka. Budući da plinske peći imaju otvoreni plamen, svako nakupljanje hrane ili masnoće na rešetkama može uzrokovati požar - važno ih je redovito čistiti, prenosi Better Homes and Gardens.
"Čišćenje rešetki štednjaka s vremena na vrijeme učinit će vašu ploču štednjaka svjetlucavom i cijela će kuhinja izgledati bolje", objašnjava Myhanh Truong, viši inženjer aplikacija u 3M Scotch-Brite. "Što dulje odgađate proces čišćenja, to će te zagorjele mrvice postajati tvrdokornije, stvarajući smrdljivi podsjetnik svaki put kad kuhate na ploči štednjaka."
Evo jedan od najboljih savjeta, kojeg smo i sami isprobali, kako brzo i jednostavno očistiti rešetke štednjaka, tako da možete nastaviti s kuhanjem.
Materijali i alati koji će vam trebati
Četka za ribanje ili spužvica
Ocat, deterdžent za suđe
Voda
Prazan kuhinjski sudoper ili kada, veća posuda
Kuhinjska krpa ili papirnati ručnik
Kako očistiti rešetke štednjaka octom
Korak 1
Ostavite rešetke da se namaču u octu, vodi i deterdžentu 30 minuta u sudoperu, kadi ili posudi.
Korak 2
Upotrijebite spužvicu za ribanje da oribate ztvrdokornu prljavštinu s rešetki.
3. korak
Dobro isperite vodom i osušite ručnikom.