OSJEĆAJTE SE KAO KOD KUĆE

Prvih 5 stvari koje trebate kupiti kada se preselite u novi grad

 

Preseljenje u novi grad znači da ste vjerojatno odlučili promijeniti posao ili fakultet. U svakom slučaju, radi se o velikoj promjeni okoline i potreban vam je kutak u kojem ćete se osjećati kao kod kuće. Taj kutak je vaš novi stan. Iz svog starog doma ste zasigurno ponijeli neke stvari koje su ga činile domom, kao što su vama drage slike, omiljena posteljina i ostale sitnice koje su stale u kovčeg.

Međutim, što je s krevetom, omiljenim ormarićem i onom velikom biljkom?

Kako biste se što prije u potpunosti osjećali kao kod kuće, donosimo vam 5 stvari koje vjerojatno niste uspjeli ponijeti sa sobom, a ubrzat će pojavu tog osjećaja pripadnosti i sigurnosti novoj okolini u kojoj se nalazite.

1. Madrac

Novi stan u koji ste došli vjerojatno je već namješten. Imate krevet s madracem. Međutim, velika je vjerojatnost da je mnogo prošlih ljudi spavalo na tom madracu, stoga nije higijenski da i vi spavate na njemu. Također, možda vam neće niti odgovarati. Uložite u novi kvalitetan madrac koji će biti vaš glavni partner u dobrom snu. Jer ipak, nakon stresnog dana prepunog novih događaja, važno je ponovno napuniti baterije – kvalitetnim snom.

2. Detalj za dnevnu sobu

Tijekom vremena ćete preurediti svoj stan i dnevna soba će biti baš po vašem ukusu. Ali kada tek dođete u stan koji je prethodno namješten, nemate osjećaj kao da je nešto u njemu „vaše“. I zato se uputite u trgovinu i priuštite si novu lampu, tepih ili bilo koji veći detalj koji će biti samo vaš, ali i prvi korak prema dnevnom boravku po vašem ukusu.

3. Pribor za kuhinju

Ili ga nećete imati u novom stanu ili nećete imati sve što trebate ili ćete ga imati ali opet prethodno korištenog od strane osoba koje ne poznajete... Nemojte puno odugovlačiti s ovim. Odmah obavite kupovinu najosnovnijeg pribora kako biste mirno mogli uživati u svojoj prvoj večeri u stanu.

4. Mjesto za pohranu stvari

Nova polica, novi noćni ormarić, dodatni ormar u hodniku... Kada se tek doselite, vjerojatno nemate mnogo stvari ali razmišljajte unaprijed. Znate koliko stvari inače možete prikupiti i možda će vam baš nedostajati jedna površina u vašoj sobi. Također, kao i kod situacije s dnevnim boravkom, imat ćete osjećaj da je nešto „samo vaše“, kao kod kuće.

5. Biljka

Kada se tek doselite u novi stan, pomno dekoriranje prostora vlastitim odabirom detalja vam je možda posljednje na pameti. I zato neka vam prvi korak bude – biljka. Osim što će oživjeti bilo koji interijer u koji je stavite, znanstveno je dokazano da smanjuje stres, pročišćava zrak i pomaže vam da bolje spavate, pogotovo ako se odlučite za biljke koji miris s umirujućim učinkom, kao što su lavanda, jasmin ili aloe vera.

Izvor: apartmenttherapy.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 08:53