SVE IMATE DOMA

Potpuno prirodno, jednostavno i besplatno uklonite mrlje od vode na drvu

 SHUTTERSTOCK
Prije nego počnete uklanjati mrlje od vode s drvenih površina, provjerite boju vodenog prstena

Znate scenarij: gost zaboravi koristiti podložak ispod čaše i uskoro se na vašem omiljenom drvenom namještaju pojavi blijeda bijela mrlja. Ovu mrlju često nazivaju vodenim prstenom, a iako je frustrirajuća, ne mora vam upropastiti zabavu. Naučite kako ukloniti mrlje od vode s drva pomoću naših jednostavnih trikova za čišćenje koji koriste svakodnevne proizvode koje već posjedujete, uključujući pastu za zube, destilirani bijeli ocat, pa čak i majonezu.

Prije nego počnete uklanjati mrlje od vode s drvenih površina, provjerite boju vodenog prstena. Bijele mrlje od vode pojavljuju se kada je vlaga zarobljena u završnom sloju drva. Naše metode čišćenja najbolje djeluju na ove vrste mrlja. Ako su vodeni prstenovi tamni, tekućina je vjerojatno dospjela u samo drvo i možda ćete morati u potpunosti ponovno lakirati površinu. Također je važno napomenuti da se neke teške mrlje od vode mogu najbolje tretirati kombinacijom tehnika čišćenja; po potrebi eksperimentirajte sa svakom metodom. U nastavku ćemo vam pokazati kako ukloniti mrlje od vode s drveta kako bi se zabava mogla nastaviti.

image
SHUTTERSTOCK

1. Uklonite vodene prstenove s majonezom

Jedno iznenađujuće rješenje za mrlje od vode vjerojatno je već u vašem hladnjaku. Ulje u majonezi istiskuje vlagu u vodenom prstenu i uklanja sve zamućene ostatke u završnoj obradi drvenog namještaja. Pomoću papirnatog ručnika nanesite majonezu na mrlju. Neka odstoji nekoliko sati ili preko noći s papirnatim ručnikom na vrhu. Obrišite majonezu čistom krpom i završite poliranjem. Otkrili smo da je ovo jedna od najučinkovitijih metoda čišćenja za uklanjanje mrlja od vode.

2. Pomiješajte ocat i maslinovo ulje za DIY sredstvo za uklanjanje mrlja od drveta

U malu zdjelu, pomiješajte jednake dijelove octa i maslinovog ulja. Nanesite smjesu na vodenu mrlju pomoću krpe. Brišite u smjeru vlakana drva dok mrlja ne nestane. Ocat će pomoći pri uklanjanju mrlja, dok maslinovo ulje djeluje kao sredstvo za poliranje namještaja. Završite brisanjem čistom, suhom krpom.

image
SHUTTERSTOCK

3. Peglom uklonite mrlje od vode s drva

Da biste glačalom uklonili vodene kolutove, prvo stavite čistu krpu preko mrlje. Preporučamo korištenje pamučne tkanine bez ikakvih otisaka. Uvjerite se da u glačalu nema vode, a zatim ga namjestite na nisku temperaturu. Kad se zagrije, nakratko stavite glačalo na tkaninu preko vodene mrlje. Nakon nekoliko sekundi podignite glačalo i krpu kako biste provjerili mrlju. Ako je još uvijek tu, ponavljajte korake dok se mrlja ne ukloni. Ova metoda uklanjanja mrlja od vode najbolje funkcionira za mrlje koje su još vlažne, a ne za mrlje od vode, jer učinkovito isparava vlagu u završnici površine.

4. Uklonite vodene prstenove pomoću sušila za kosu

Ova metoda najbolje funkcionira za mrlje od svježe vode. Čim se pojavi vodeni prsten, idite u kupaonicu i uzmite sušilo za kosu. Uključite uređaj na najveću moguću postavku. Usmjerite sušilo za kosu prema mrlji i držite dok mrlja ne nestane. Isključite sušilo za kosu. Završite poliranjem stola uljem za namještaj. Ako nemate pri ruci ulje za namještaj, poslužit će i maslinovo ulje.

image
SHUTTERSTOCK

5. Koristite pastu za zube da biste se riješili mrlja od vode

Za ovo uklanjanje mrlja od vode trebat će vam bijela pasta za zube (preskočite varijante gela i izbjeljivača) i krpa ili papirnati ručnik. Nanesite veliku količinu paste za zube na čistu krpu. Nanesite pastu za zube na mrlju. Nastavite nježno trljati mrlju dok se mrlja potpuno ne ukloni. Obrišite sve ostatke krpom ili papirnatim ručnikom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 16:44