Prije i poslije

Pogledajte kako je drveni stol kupljen u ne baš tako dobrom stanju zablistao!

Dizajner Matteo Cetinski osmislio je za stan u Rovinju genijalan stol. Od starog zagorskog stola za šestero napravio je u konačnici geometrijski mramorni stol za četvero. Nama je ispričao kako je tekla ta zanimljiva priča

Kad smo prije nekoliko mjeseci u časopisu D&D - Dom i Dizajn objavili priču o sjajnom stanu od 45 četvornih metara u Rovinju dizajnera Mattea Cetinskog, na našu adresu pristigle su brojne pohvale, komplimenti i superlativi vas, naših vjernih čitatelja, na račun tog projekta. Sudeći prema komentarima, jedna od najdražih stvari u tom stanu bio vam je otkačeni crno-bijeli blagovaonski stol koji je stavio točku na i eklektičnom uređenju stana i zapravo se savršeno uklopio u tu arhitektonsko-dizajnersku priču.

Odakle mu taj stol i koja je priča iza njega, otkrio nam je sam dizajner Matteo Cetinski koji nam je rekao da je sam osmislio kakav stol želi dobiti, a potom je ideju iznio i naručio ga od stolara i kamenara, koji su ga izradili.

- Kupio sam stari, drveni zagorski stol te ga skratio na željenu dužinu kako bih od stola za šestero dobio stol za četvero (četiri stolca). Takav stol bio je prikladniji za mali blagovaonski prostor koji smo uređivali u ovom stanu. Nakon kraćenja, stol je restauriran tako što je izbrušen, zalijepljen jakim ljepilom za drvo te poslije ofarban u crno - rekao je Matteo Cetinski i dodao da se posebno pazilo da se pri skraćivanju ne izgubi središnja ladica u stolu.

- Osim stolarskih radova, u ovom projektu gornja ploča zahtijevala je kamenarske ruke. Originalnu drvenu ploču smo uklonili i zamijenili je mramornom. Sastavljena je od geometrijskih komada mramora polijepljenih u mozaik. Rezali smo dvije boje mramora, crnu i bijelu, kako bismo dobili prikazanu kombinaciju. Svaki komad se rezao pod kutem od 45 stupnjeva i tako je dobili dizajn riblje kosti. Mozaik je spojen ljepilom za kamen - otkrio je Matteo Cetinski.

TROŠKOVNIK
  • 1500 kn (stajao je stari zagorski stol)
  • 500 kn (cijena je skraćivanja, brušenja i bojenja stola)
  • 5000 kn (cijena mramora + rezanje i lijepljenje mozaika)

Ukupno: 7000 kn

Radove dizajnera Mattea Cetinskog možete vidjeti na Instagramu @matteo.cetinski.design i na web stranici www.mirkodimatteodesigns.com.

Foto: Bojan Širola

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 07:03