STARA METODA

Počnite koristiti ovaj začin za pranje rublja i kasnije ćete nam sigurno zahvaliti

 PHAELNOGUEIRA/GETTY IMAGES

Svatko može oprati odjeću, ali pravilno pranje rublja je umjetnost. Postoji mnogo toga što treba i što ne treba činiti, kao što je ne miješanje bijelog rublja s obojenim tkaninama, korištenje pravog deterdženta i omekšivača te znanje na kojoj temperaturi prati džemper da se ne skupi. Osim ovih informacija uvijek je dobro znati i pokoji trik kako svoju odjeću očuvati u pranju, piše House Digest.

Kako biste bili sigurni da na vašoj odjeći neće biti mrlja od deterdženta nakon pranja ili prepoznatljivih kolutova od znoja ispod ruke, neugodnog miris te kako biste eliminirali rizik od alergija jednostavno prilikom svakog pranja ubacite šaku soli u svoju perilicu rublja. Sol je jedan od najsvestranijih dostupnih začina jer postoji toliko mnogo genijalnih načina na koje je možete koristiti u kući. Također internetom kruži informacija da uz pomoć soli možete osigurati da boja ostane postojana na vašoj odjeći umjesto da izblijedi.

Kreatorica TikToka videa @mama_mila_ pokazala je kako napraviti ovaj trik. Prvo okrenite svoje tkanine naopako i zatim ih stavite u perilicu rublja. Zatim dodajte ¼ šalice kuhinjske soli u punjenje prije nego što ulijete tekući deterdžent u odgovarajući odjeljak. Također možete zamijeniti omekšivač s ½ šalice bijelog octa, što je još jedan način da spriječi ispiranje boje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. rujan 2024 11:55