jednostavne metode

Pauci bježe od njih kao ludi: Ove 2 biljke će ih istjerati zauvijek iz kuće, više ih nećete vidjeti po kutovima doma!

 KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP

Jučer ste uklonili paukovu mrežu u kutu dnevnog boravka, a već danas ste pronašli novu, na istom mjestu? Ako u posljednje vrijeme primjećujete veći broj pauka u svojem stanu ili kući, niste jedini. Iako su ova uglavnom bezopasna stvorenja s osam nogu, uobičajeni posjetitelji u mnogim domovima, to ne znači da morate naučiti živjeti s njima. Ne, ne mislimo odmah da ih morate početi ubijati - pauci mogu biti korisne životinje. Ipak, nikome nije ugodno susretati ih svaki dan, stoga treba pronaći rješenje kako ih spriječiti da ulaze u stambene prostore. Što ih uopće privlači? Dva su glavna motiva: zaklon i hrana. Naime, vaš dom tijekom zime postaje idealno utočište za pauke, gdje su uz lako dostupnu hranu, zaštićeni od vjetra, niskih temperatura i oborina. No, što napraviti kako bi ih se riješili? Postoje neke jednostavne metode, a koja su povoljna.

image
Press

Određene biljke mogu zauvijek spriječiti paukove u vašoj kući. Stručnjaci iz američke tvrtke "Garden Buildings Direct" izjavili su da postoje biljke koje svojim jakim mirisom tjeraju pauke. Oni su menta lavanda. Pauci osjećaju one mirise koji su oštri i ne prijaju im, odnosno ti su im mirisi odbojni i jaki, prenosi Alo.

Najbolje bi bilo ove biljke posaditi ili držati u posudama blizu prozora. Lako ih je uzgajati, ne treba im puno pažnje, samo ih povremeno zalijte. A imat ćete svježe začine za jela. Kao zamjenu možete koristiti i ulja od navedenih biljaka. Nekoliko kapi eteričnog ulja paprene metvice ili lavande nakapajte na komadić vate i stavite u kutove sobe. Za one koji imaju okućnicu preporučuje se sadnja eukaliptusa koji također ima jak miris.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2024 06:41