savjeti iskusnih domaćica

Ovu tekućinu nasipala je u perilicu rublja, od tada pere čak 5 puta bolje: ‘Odjeća mi je kao nova, oduševljena sam!‘

 FABRIKACR/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Neke domaćice misle da je ovdje već sve čisto, ali zapravo je leglo bakterija i ostataka od prijašnjih pranja. Perilicu rublja, naime, treba redovito čistiti jer se u bubnju nakuplja prljavština i razmnožavaju bakterije. Upravo ta prljavština može negativno utjecati na kvalitetu pranja, a to sigurno ne želite. Zbog toga vrlo često vaše rublje nakon pranja ne miriše svježe ili se na tkanini pojave bijele mrlje. Iz tog razloga vrlo je važno redovito čistiti perilicu jer se u njoj nakupljaju prljavština i ostaci od rublja koje je tu oprano.

Čišćenje započnite pranjem ladice u koju se dodaje prašak za pranje rublja. Izvadite ga iz perilice rublja, vrlo je jednostavno i svaka perilica ima mehanizam koji vam omogućava da ga izvadite, pa dobro operete sa svih strana, jer se tu skuplja prašina, ostaci praška i omekšivača koji opet kasnije stvaraju mrlje, prenosi Jednaistina.

Nakon toga očistite donji filter na perilici, koji se nalazi u donjem dijelu stroja, tu su mala vrata koja se otvaraju. Zatim dezinficirajte vrata s unutarnje strane alkoholom. Nakon toga praznu perilicu uključite na pranje na 90 stupnjeva. U ladicu stavite sodu bikarbonu i limunov sok ili ocat. Učinak će vas oduševiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 12:43