Video

Ovo ljeto svi su stavljali vrećicu vode iznad ulaznih vrata. Šokirat će vas zašto su to radili!

 Youtube

Pisali smo već mnogo puta kako se zaštititi od muha i komaraca, donosili brojne savjete i trikove. No, u posljednje vrijeme svi pričaju o jednom rješenju koje je totalno zaludilo ljude diljem svijeta. Radi se o zamaki koja će rastjerati neželjene insekte.

Za izradu ove zamke trebat će vam nekoliko stvari koje vjerojatno već imate doma. To su vrećica za zamrzavanje, sol, sok od limuna, nekoliko novčića i voda. Nakon što ste sve to nabavili, spojite ove sastojke u vrećicu za zamrzavanje i eto zamke koja će brzo postati najgora noćna mora za muhe. Kako bi ova zamka kvalitteno i dobro radila, potrebna je i svjetlost, pa bi bilo najbolje da ju postavite kod nekog izvora svjetlosti.

image
Youtube

Sigurno se pitate - a što će mi novčići? E, pa oni su potrebni jer refleksija svjetlosti od novčića, uz pomoć vode, stvara iritirajući prizor za muhe koje zbog te refleksije slabo vide. Naime, njihove oči sastoje se od između 3000 i 6000 leća i zbog toga svijet vide kao mozaik. Odraz od novčića ih zbuni i natjera ih da odlete.

Poprilično jednostavno, zar ne?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 11:37