čarobni sat

Ovo je najbolje vrijeme za pranje rublja: ‘Smanjit ćete dosta račun za struju!‘

 /SHUTTERSTOCK

Stručnjaci su otkrili da postoji "čarobni sat" kada je u pitanju pranje najjeftinijeg rublja. Prema Energy Saving Trustu, perilice rublja jedan su od uređaja koji troše najviše energije u našim domovima, uz perilice posuđa i sušilice rublja.

Ovi uređaji čine 14% troškova energije vašeg kućanstva, prema Trustu. No, srećom, postoje stvari koje možete učiniti kako biste smanjili račun za struju.

Prema riječima stručnjaka, oni koji žele smanjiti troškove rublje bi trebali prati između 22 i 8 sati ujutro. Iz toga proizlazi da je "čarobni sat" za paljenje perilice između 7 i 8 ujutro, prenosi Mirror.

Dr. Beckman Chloe Baker rekla je da za kućanstva koja se bore s krizom troškova života jednostavna promjena poput prebacivanja na čarobni sat može napraviti stvarnu razliku u vašim računima za struju.

"Istaknuli smo ovo vrijeme od 7 do 8 ujutro, jer nikada ne bismo preporučili vježbanje prije spavanja, iz zdravstvenih i sigurnosnih razloga." Ovo vrijeme vam daje dovoljno vremena da napunite i ispraznite perilicu prije odlaska na posao," rekla je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. svibanj 2024 07:04