Čišćenje bez muke

10 trikova za čišćenje pećnice: Uvelike olakšavaju stvar pa ne čudi da su alfa i omega čišćenja

 Unsplash
Upoznajte se s nekim jednostavnim trikovima za čišćenje pećnice koji će uvelike olakšati stvar

Čišćenje pećnice veliki je posao - pogotovo ako ste ga odgađali neko vrijeme. Nije neobično da ste izbjegavali ovaj zadatak sve dok se posljedice odugovlačenja ne mogu zanemariti. To jest, dok vam se pećnica ne počne dimiti. Mogli biste zasukati svoje rukave i kleknuti te i blokirati svoj kalendar do kraja dana ili biste se mogli upoznati s nekim od ovih trikova za čišćenje pećnice koji će stvari uvelike olakšati.

image
Unsplash

Evo 10 iznenađujućih trikova za čišćenje pećnice za koje biste poželjeli da ste ih znali ranije.

1. Natopite prljave gumbe

Umjesto da pokušavate provući krpu po neravninama i zavojima gumbova na štednjaku, potpuno ih uklonite i namočite u toplu otopinu deterdženta i vode. Mast će se otopiti bez trljanja i to u vrlo kratkom vremenu. Potopite ih oko sat vremena, isperite i pustite da se osuše na zraku.

2. Koristite žilet na staklenim pločama za kuhanje

Ako vam pomisao na struganje žileta po staklu budi sjećanja na škripanje krede po školskoj ploči to u potpunosti shvaćamo. Ali sada nemate ništa od toga, stoga se ne plašite. Jednostaan žilet napravi mljeveno meso od onih tvrdoglavih, zagorjelih tragova hrane na vašoj staklenoj ploči za kuhanje i eliminira beskrajno ribanje.

image
Unsplash

3. Okupajte police pećnice

Očistiti svaki centimetar žice na rešetki pećnice je teško. Ali možete ih jednostavno potopiti u kadu i sjediti dok se većina teškog posla obavlja umjesto vas. Samo pazite da svoju kadu obložite ručnicima kako rešetke ne bi ogrebale kadu.

4. I namočite svoje rešetke

Opet, umjesto da ribate ili pokušavate obrisati zamršene oblike, pustite vodu i vrijeme da preuzmu tešku stvar. Rešetke potopljene u kipuću vodu i deterdžent za suđe izlaze gotovo potpuno čiste, a malo ribanja s drugim neabrazivnim sredstvom završava posao.

5. Za uklanjanje mrvica koristite usisivač

Umjesto da se naprežete da dođete do kraja pećnice, upotrijebite nastavak za crijevo usisavača kako biste usisali sve mrvice prije nego što obavite bilo kakvo mokro čišćenje.

image
Unsplash

6. Ili upotrijebite kist

Ako biste radije izbacili usisavač, rabljeni kist dovoljno je mali i praktičan da dosegnete neugodne kuteve. Koristite ga kao metlu za uklanjanje mrvica.

7. Neka se pećnica sama očisti

Ne, nemojte koristiti gumb za samočišćenje. Govorimo o tome da iskoristite moć sode bikarbone i dopustite joj da obavi prljavi posao umjesto vas. Dodajte vodu u sodu bikarbonu da napravite pastu, nanesite je na stijenke pećnice i ostavite smjesu da odstoji preko noći.

image
Unsplash

8. Čarobnom spužvom očistite vrata pećnice

Imate samo nekoliko minuta za čišćenje nečega u svojoj kuhinji? Iskoristite te dragocjene sekunde da očistite vrata pećnice čarobnom spužvom. To je sve što je potrebno.

9. Ili tabletom za perilicu posuđa

Osim Magic Erasera, također smo imali veliki uspjeh u čišćenju vrata pećnice tabletom za perilicu posuđa. U jednom trenutku je bilo malo neuredno, ali bilo je iznenađujuće zabavno.

10. Hakirajte svoju električnu bušilicu

Donesite svoju električnu bušilicu iz svoje garaže! Tako je - dodavanjem nekih dodataka za čišćenje na bušilicu, zadatak ribanja unutrašnjosti pećnice postaje puno lakši. I počinje se izgledati kao igra!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 15:59